Wat zijn de oorzaken van Acoustic neuroom?

Wat zijn de oorzaken van Acoustic neuroom?

Akoestische neuroma is een goedaardige tumor in de hersenen. Degenen die lijden aan akoestisch neuroom kan ervaren gehoorverlies, gezicht gevoelloosheid, verlies van evenwicht, en een piep in de oren, als gevolg van druk op de hersenzenuwen. Het goede nieuws is dat akoestisch neuroom hersenweefsel niet zal binnenvallen. De behandeling van de tumoren kan worden gedaan door middel van straling, monitoring en chirurgische verwijdering. Hoewel ze zijn de meest voorkomende vormen van hersentumoren, de oorzaken van akoestische neuroom moeten nog worden bevestigd.

Oorzaak onbekend

Akoestisch neuroom wordt gevonden meestal tussen mensen van 30 en 60 jaar oud. De oorzaak van akoestische neuroma blijft onbekend. Aanhoudende blootstelling aan harde geluiden of zware mobiele telefoon te gebruiken kan leiden tot een akoestisch neuroom, maar studies suggereren deze verenigingen zijn niet overtuigend. Hoewel de oorsprong van akoestische neuroma blijft een mysterie, kan het gepaard met een groei genaamd 2 neurofibromatosis.

Neurofibromatose 2

Neurofibromatose 2 is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij een goedaardige tumor ontwikkelt zich op het vestibulocochlearis zenuw in het binnenoor. De meeste akoestische neuromas ontwikkelen op deze zenuw, wat wijst op een verband tussen neurofibromatose 2 en akoestisch neuroom tumoren. Neurofibromatose 2 beïnvloedt gewoonlijk de zenuw aan beide zijden van de weg.

Genetic Disorder

Omdat neurofibromatose 2 voorbehoud van akoestische neurinomen optreden, dit leidt tot de gedachte dat akoestische neuroma is een genetische aandoening. Neurofibromatose 2 kan worden doorgegeven aan een kind. Kinderen hebben een 50/50 kans op het erven van neurofibromatose 2 als een van de ouders heeft de aandoening.