Wat zijn de oorzaken Tieners aan hun haar verliezen?

Wat zijn de oorzaken Tieners aan hun haar verliezen?

Wat zijn de oorzaken Tieners om hun haar te verliezen

Hoewel het probleem van haaruitval wordt meestal geassocieerd met volwassenen, haaruitval onder tieners is geen ongewoon voorval. Toch kan het verlies van haar in je tienerjaren een verontrustende ervaring omdat het hebben van een goede haren en ziet er goed uit te zijn is een grote zorg voor de meeste tieners. De gemiddelde persoon verliest ongeveer vijftig tot honderd haren per dag. Maar als het haar valt uit regelmatiger dan het groeit, ofwel kale plekken of dunner worden van het haar zal optreden. In de meeste gevallen, haaruitval onder tieners is slechts tijdelijk, omdat het verlies is meestal een gevolg van veranderende hormoonbalansen of een onevenwichtige voeding; kan echter haaruitval worden toegeschreven aan verschillende bronnen.

Hormonale veranderingen

Hoewel soms gegoten in een negatief daglicht vooral tijdens de tienerjaren, hormonen hebben eigenlijk veel belangrijke functies in het lichaam. Hormonen regelen stemmingen, te helpen met de spijsvertering, de controle van de lichaamstemperatuur, en zelfs helpen met de stofwisseling. Echter, wanneer de hormonen uit balans raken, de effecten vaak negatief. Een hormonale disbalans kan polycysteus ovarium syndroom bij tienermeisjes die resulteert in haaruitval veroorzaken. Diabetes en schildklier ziekte kan ook leiden tot de hormonen tot storingen creëren van veel bijwerkingen, één wezen haaruitval.

Slechte voeding

Diëten met veel vet en suiker en laag in eiwit en aminozuren de gezondheid van het haar beïnvloeden. Tieners vaak eten wat goed smaakt en niet wat goed is voor het lichaam, wat resulteert in een slechte gezondheid. Hoewel het haar dood eiwit, moet voedingsstoffen het gezond en sterk. Als een van de voeding niet de nodige voedingsstoffen bevatten, kan haaruitval optreden. Tieners die een beperkt dieet eten of lijden aan boulimia of anorexia lopen meer risico op haaruitval. Het nemen van een multivitamine elke dag is een goede manier om je haar te zorgen is het verkrijgen van de juiste voedingsstoffen die het nodig heeft.

Haar Habits

Het haar van de tieners is vaak voortdurend onder dwang van frequente veranderingen kapsel. Haar dat is geverfd, gepermanent, rechtgetrokken, geplaagd of gekrulde regelmatig krijgt veel stress, die zelfs kan de haarfollikel te zwellen, wat kan leiden tot haaruitval. Zelfs het dragen van kapsels die het haar stam, zoals vlechtjes, cornrows en strakke krullen kan haaruitval bekend als traction alopecia, die permanente haaruitval kan veroorzaken.

Medicijnen

Geneesmiddelen voor de meest gevonden in tieners zoals acne en emotionele systemen aandoeningen dragen bijwerkingen zoals haarverlies. Medicijnen die worden gebruikt voor gewichtsverlies en kanker ook bijdragen aan haaruitval.

Alopecia areata

Alopecia areata is een auto-immuunziekte die het vaakst bij kinderen en tieners. Deze ziekte leidt het immuunsysteem en beïnvloedt de haarzakjes, waardoor haarverlies. Het haar groeit meestal terug met de tijd, maar de kleur en de dikte van de haren zal voor een aantal jaren.