Wat zijn de oorzaken Renal Disease?

Nierziekte is het geleidelijk verlies van nierfunctie gedurende een langere periode. De nieren zijn delicate organen en functieverlies vaak permanent. Bovendien nierziekte vaak aanwezig zonder symptomen tot het goed ontwikkeld.

Functie

De nieren zijn boonvormige organen over de grootte van een vuist die zitten in je onderrug. Ze hebben vele functies, maar hun voornaamste is om circulerend bloed van afvalstoffen en onzuiverheden te filteren. Het doet dit met behulp van de bloeddruk en een ingewikkeld systeem van de kleine bloedvaten. Het verlaten van eiwitten en andere voedingsstoffen in het bloed, de nieren maken urine van de afvalproducten. De urine verlaat vervolgens de nieren via de ureter en in de blaas opgeslagen totdat het kan worden uitgescheiden.

Nierziekte

Nierziekte (ook bekend als nierziekte of chronische nierziekte) is een geleidelijke en permanente verslechtering van de nierfunctie tijd. Een nierziekte wordt vaak een stille killer omdat het bovendien geen symptomen in de vroege stadia. In veel gevallen hebben de eerste symptomen van nierziekte ze pas de ziekte uitgebreid is gevorderd. Symptomen van nierziekte omvatten problemen met plassen, bloed in de urine en intense pijn in de onderrug.

Suikerziekte

Diabetes is vaak een oorzaak van nierziekte. Cellen van het lichaam te gebruiken insuline om te helpen glucose, een suiker die voor energie te absorberen. Wanneer uw lichaam niet genoeg insuline produceert of niet reageert op de insuline die het oplevert, glucose bouwt in je lichaam, omdat het niet kan worden geabsorbeerd. Dit wordt diabetes genoemd en kan leiden tot nierziekte door de opbouw van glucose. Uw nieren helpen je lichaam gezond te blijven door het verwijderen van overtollige glucose uit de bloedbaan. Wanneer uw glucose niveaus beginnen te klimmen, moet je nieren veel harder werken om het te filteren uit het bloed. Na verloop van tijd kan dit leiden tot een nierziekte.

Hypertensie

Een andere oorzaak van nierziekte hypertensie, of hoge bloeddruk. Bloeddruk is de kracht die de bloedcirculatie plaatsen op de bloedvaten het door stroomt. Voeding, gewicht en genetische achtergrond zijn de belangrijkste oorzaken van hypertensie. Hoge bloeddruk is schadelijk voor de nieren omdat ze bloeddruk in het filtratieproces. Nieren over een netwerk van kleine bloedvaten genoemd haarvaten, die beschadigd kunnen raken door grote druk. Zodra deze capillairen beschadigd, de nieren stoppen kunnen de bloed doeltreffend filter mogelijk.

Blaasontsteking

De nieren zijn de belangrijkste component van de urinewegen, die functioneert om afvalstoffen uit het bloed te verwijderen, te converteren naar urine en dan scheiden uit het lichaam. Urine ziekte kan uw nieren aantasten negatief en veroorzaken nierziekte. Iets eenvoudigs als een urineweginfectie kan ontwikkelen tot ernstige infecties, indien onbehandeld. Nier infecties kunnen ontstaan ​​uit de verspreiding van bacteriën van andere geïnfecteerde urine structuren, zoals de blaas of urethra. Nier infecties zijn de meest gevaarlijke vormen van urineweginfectie en kan schade aan de nieren, wat leidt tot renale ziekte.