Wat zijn de oorzaken Planter Wratten?

Wratten - harde, platte, ronde regio op de zolen van de voeten - niet nogmaals een ernstige bedreiging voor de gezondheid. Maar ze kunnen veel pijn veroorzaken tijdens het lopen of rennen naar het punt waar ze interfereren met de dag-tot-dag-activiteiten. Wratten worden niet beschouwd als zeer besmettelijk, hoewel bepaalde omgevingen zijn meer gastvrij voor het virus dat hen veroorzaakt.

Wat zijn wratten?

Plantaire wratten, ook wel voetwratten, aanwezig op de zool van de voet of het plantaire gebied. Deze wratten worden niet boven het oppervlak van de huid verhoogd, omdat de druk van de rest van het lichaam zorgt ervoor dat ze plat. Wratten kunnen erg pijnlijk zijn en worden vaak beschreven door degenen die ze hebben als het gevoel alsof kiezels in hun schoenen.

Plantaire Wart Oorzaken

Plantaire wratten worden veroorzaakt door in direct contact met een van ongeveer 100 soorten menselijke papillomavirussen (HPV). Sommige stammen van HPV veroorzaken wratten op handen, vingers of zelfs de genitaliën, het type dat plantaire wratten invloed op de voetzolen - meestal gaat weg op zijn binnen twee jaar.

Zijn wratten besmettelijk?

Wratten worden niet beschouwd als zeer besmettelijk, maar ze zijn meer gemakkelijk verspreid in optimale omstandigheden: warm en vochtig. De HPV dat wratten veroorzaakt gedijt in douche vloeren, kleedkamers en openbare zwembaden. Plantaire wratten kunnen ook verspreiden naar andere lichaamsdelen wanneer iemand raakt of jeuk op de wratten en raakt ander gebied van de huid. Ze kunnen ook worden verspreid naar andere mensen door huid-op-huid contact.

Plantaire Wart Behandeling

Volgens de Mayo Clinic, kan wratten effectief thuis worden behandeld met behulp van een over-the-counter medicatie die salicylzuur bevat. -Duct tape wratten totdat ze zelf op te lossen kunt ook een effectieve remedie te zijn. Maar als plantar wratten zijn niet reageren op drogisterij topicals en huismiddeltjes, zijn er in-office procedures en voorgeschreven medicijnen die kunnen helpen.

Medische behandeling voor wratten

In-office behandelingen die cryotherapie (chemische bevriezen) of cantharidin of interferon injecties gebruikt kan worden om plantaire wratten. Meer invasieve behandelingen, zoals het uitsnijden van de wrat door conventionele of laserchirurgie, zijn effectief, maar vaak pijnlijk dan minder indringende methoden. Een recept actueel crème genaamd imiquimod - die ook wordt gebruikt voor andere soorten wratten - kan worden gebruikt bij patiënten thuis. Als plantaire wratten niet opgelost andere vorm van therapie, kan een arts de wratten injecteren met bleomycine, een medicijn dat ook wordt gebruikt om bepaalde vormen van kanker.