Wat zijn de oorzaken Patchy Facial Hair?

Fragmentarisch haargroei op je gezicht kan vervelend zijn als je een man die probeert om een ​​snor, baard of sik laten groeien. Het kan het moeilijk maken om de look die u wilt bereiken. Het hebben van fragmentarisch haargroei is zelden een reden tot bezorgdheid, maar als je symptomen hebt zoals pijn in het gelaat of zwelling, kan medische evaluatie nodig. Volgens de Mayo Clinic en de National Library of Medicine, oorzaken van fragmentarisch gezichtshaar onder meer infecties en huidaandoeningen.

Acne

Fragmentarisch gezichtshaar kan het gevolg zijn van ernstige acne op je gezicht, dat de normale haargroei verstoort en veroorzaakt kuilen waar het haar niet in staat zijn om te groeien.

Alopecia areata

Alopecia areata is een langdurige aandoening die ervoor zorgt dat u tijdelijk flarden van haar te verliezen op je gezicht, de hoofdhuid en het lichaam. De aandoening kan meerdere keren terugkeren.

Folliculitis

Folliculitis is een medische term voor een ontsteking van de haarzakjes, waardoor een tijdelijk verlies van flarden van haar op je gezicht en lichaam kan veroorzaken.

Psoriasis

Psoriasis is een huidaandoening die de groei van je haar op je hoofdhuid, lichaam en gezicht kan beïnvloeden en kan fragmentarisch haaruitval veroorzaken.

Ringworm

Ringworm is een schimmelinfectie die u overal op je lichaam, met inbegrip van uw gezicht, en kan een kleine ronde patch van haaruitval en een rode uitslag veroorzaken.

Littekens

Als je littekens op je gezicht uit het verleden waterpokken infecties, steken of andere verwondingen, kunt u fragmentarisch gezichtshaar hebben.