Wat zijn de oorzaken Neusbloedingen in Vrouwen?

Fysiologisch, mannen en vrouwen zijn zeer verschillend. De fysiologische verschillen bij mannen en vrouwen in dat mannen en vrouwen kunnen last hebben van een aparte medische klachten en aandoeningen. Soms echter de verschillen resulteren in mannen en vrouwen die dezelfde medische symptoom maar om andere redenen. Neusbloedingen zijn hier een voorbeeld van. Voor vrouwen, hormonen, het milieu en andere factoren spelen enorme rol in het al dan niet een bloedneus optreedt.

Menopauze

Menopauze is een aandoening die de meeste vrouwen geconfronteerd ergens in hun midlife. Gedurende deze tijd, het lichaam van een vrouw ervaart significante veranderingen in hormoonspiegels. Deze hormonale veranderingen vooral invloed op het vermogen van de vrouw om te reproduceren, maar ze kunnen ook leiden tot andere problematische symptomen zoals opvliegers. De hormonale veranderingen van menopauze veroorzaken ook het weefsel van de neus te krimpen en droger worden. Hierdoor is het weefsel gevoeliger voor scheuren en bloeden, dus nosebleeds vaker kunnen worden.

Zwangerschap

Net als de menopauze, zwangerschap resulteert in de grote hormonale veranderingen in het lichaam van een vrouw. In zwangerschap echter bloedstroom en hoeveelheid zelfs verhoogd. Bijgevolg, de bloedvaten in het lichaam, waaronder de neus, geworden verwijde. Dit betekent dat de schepen makkelijker kunnen breken en neusbloedingen ontstaan. Als dit gebeurt, kan de bloedneus veel ernstiger dan het is als gevolg van de toegenomen bloedvolume van het lichaam te kijken.

Milieu

Net als mannen, vrouwen worden blootgesteld aan verschillende omgevingsfactoren die neus weefsel en oorzaak neusbloedingen kunnen irriteren. Droge lucht is een veel voorkomende boosdoener, evenals ziekten zoals de koude, die een trauma kan veroorzaken aan de neus weefsel door constante neus snuiten.

Genen en Ziekten

Vrouwen lopen het risico op genetische aandoeningen en ziekten die nosebleeds als symptoom hebben. Een voorbeeld is leukemie. Hoewel vrouwen zijn niet noodzakelijkerwijs meer risico op deze aandoeningen en ziekten dan mannen zijn, genen spelen een grote rol bij het bepalen of een vrouw ziek wordt met een bepaalde ziekte.

Ernst en Behandeling

Ongeacht de oorzaak van een bloedneus, zowel mannen als vrouwen moeten weten wanneer een bloedneus is ernstig, zodat een arts indien nodig kan worden gezocht. Neusbloedingen worden als ernstig beschouwd wanneer het bloeden niet stopt na 5 minuten, wanneer bloedverlies is een snelle of wanneer het individu voelt zich zwak of flauw van de hoeveelheid bloed verloren. Voor een "normale" bloedneus, moet het individu naar voren leunen, terwijl knijpen de brug van de neus voor 5 minuten als een poging om een ​​bloedneus alleen stoppen, en als dat niet werkt, kan een koud kompres worden toegepast.