Wat zijn de oorzaken Lupus Ziekte?

Lupus, een ziekte die ontvlamt de gewrichten, nieren, huid, bloed en andere organen van het lichaam heeft wetenschappers verbijsterd en trotseerde juiste diagnose voor eeuwen. Sommige factoren verbonden met lupus zijn geïdentificeerd maar niemand oorzaak.

Genetische factoren

Hoewel niemand zeker is van de exacte oorzaak van lupus, de Lupus Foundation of America geeft aan dat de genetica een belangrijke rol spelen. Afrikaanse, Aziatische, Latijns-Amerikaanse / Latino, Native American, Inheemse Hawaiiaanse en Pacific Islanders zijn onevenredig zwaar getroffen door de ziekte. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Etniciteit & Disease onthulde deze etnische vooringenomenheid van de ziekte bij patiënten met lupus in de Dallas-Fort Worth area.However, vele gevallen van lupus komen zonder voorafgaande familiegeschiedenis van de ziekte.

Symptomen

Vrouwen met lupus toenemen bij lupus symptomen tijdens de menstruele cyclus, die waarschijnlijk te wijten aan de toename van oestrogeen. Het hormoon oestrogeen verergert de ziekte maar de ziekte niet veroorzaakt. Hoewel zowel mannen als vrouwen produceren oestrogeen, het hormoon is in grotere concentratie bij vrouwen.

Het meest voorkomende symptoom van lupus is gezicht roodheid of uitslag. Dit kan wijzen op een genetische oorzaak of een milieu-blootstelling aan de ultravioltet stralen van de zon zijn.

Artritis zwelling rond de gewrichten is een ander symptoom geassocieerd met lupus. Het verschil tussen lupus en artritis is dat de gewrichten verzwakt maar niet vernietigd.

Triggers

Milieu-oorzaken kunnen leiden tot lupus en activeren uiterlijke zichtbare symptomen. Stressvolle omstandigheden kunnen de symptomen toenemen ook. Traumatische gebeurtenissen zoals een scheiding, sterfgeval in de familie, kan het verlies van een baan of lichamelijk letsel veroorzaken lupus symptomen. Een langdurige ziekte is koud of virale infectie eveneens aangesloten op het begin van de ziekte. Moeders na de geboorte van een kind een hoger risico ook.

De Lupus Foundation vermoedt ook een verscheidenheid aan chemische oorzaken, zoals sulfa drugs, penicllin en amoxicilline.

Overwegingen

Een enzym geïdentificeerd als DNase1, die zich ontdoet van stervende cellen en ander afval kan een link naar lupus zijn. Wanneer de DNase1 gen is uitgeschakeld in muizen, de meerderheid begon symptomen van lupus vertonen. Dit heeft geleid tot de theorythat een mutatie in dit gen kunnen de ziekte veroorzaken.

Expert Insight

Katie Crosslin, een Children's Medical Center onderzoeker uit Dallas concludeerde in een studie september 2009, "Etnische minderheden hebben een hogere incidentie van ernstige SLE (systemische lupus erythematosus) om verschillende redenen, zoals een lagere sociaal-economische status, de belemmeringen voor adequate gezondheidszorg en genetische aanleg. "