Wat zijn de oorzaken Luide piep in de oren?

Het horen van een luide piep in je oren, die ook wordt genoemd tinnitus, kan pijnlijk zijn, afleidend werken en moeite veroorzaken in de communicatie met anderen. Luide piep in je oren kan een tijdelijke situatie zijn, of het zich kan ontwikkelen tot permanent verlies van uw gehoor. Volgens het National Institute on Doofheid en andere communicatie-stoornissen en de Mayo Clinic, de oorzaken van de luide piep in je oren onder andere leefstijlfactoren, letsel aan uw oren en bepaalde chronische aandoeningen.

Veroudering

Luide piep in je oren kan het gevolg zijn van leeftijd gerelateerde daling van de auditieve zenuwen in je oren en hersenen.

Loud Noise

Als uw baan of hobby's u blootstellen aan harde geluiden, kunt u luide piep in je oren, dat kan verergeren als uw blootstelling is frequent of langdurig ervaren.

Medicijnen

Het nemen van medicatie zoals aspirine, ibuprofen, naproxen-natrium, antibiotica en antidepressiva kan een luid veroorzaken geluid in uw oren.

Blokkades

Geluid in uw oren kunnen het gevolg zijn van blokkades in je oor van oorsmeer, een vreemd voorwerp of een ophoping van vocht.

Bone Damage

Schade aan de botten van je oren uit een hoofdwond, abnormale botgroei of verharding van het binnenoor botten kan leiden tot luide beltoon.

Aandoeningen van de luchtwegen

Als u een chronische of frequente infecties van de sinussen of allergie├źn, kan je luid geluid in uw oren, evenals oorontstekingen ervaren.