Wat zijn de oorzaken Hoge niveaus van giftige stoffen in de lever?

Wat zijn de oorzaken Hoge niveaus van giftige stoffen in de lever?

Als grootste orgaan in het lichaam, de lever speelt vele vitale functies. En terwijl wellicht de belangrijkste taak is om het bloed van gifstoffen, kunnen bepaalde algemene omstandigheden het vermogen van de lever goed functioneren beschadigen, waardoor het hoge gehalte aan toxische stoffen ophopen en compromitteren de gezondheid.

Functie

De lever produceert gal, die afval vervoert en breekt vetten in het spijsverteringskanaal. Het produceert de cholesterol en eiwit dat verantwoordelijk is voor het vervoer van vetten. De lever slaat ook ijzer, helpt verwerken van uw urine en reinigt het bloed van gifstoffen. Plus, het maakt witte bloedcellen, die de bloedstolling regelen en helpen het lichaam tegen infecties.

Direct Gifstoffen

Volgens de Mayo Clinic, zijn sommige gifstoffen gegarandeerd tot beschadiging van de lever veroorzaken, met inbegrip van "deathcap" paddestoelen en overmatige blootstelling aan oplosmiddelen voor chemisch reinigen en andere industriële chemicaliën. Deze bevatten gifstoffen die de lever kan niet proces, effectief overstelpt. Er niets aan, kunnen de effecten van directe gifstoffen uiteindelijk leiden tot leverfalen.

Eigenzinnige Gifstoffen

Sommige mensen zijn gevoelig voor bepaalde willekeurige toxines en kunnen toxische hepatitis en leverbeschadiging ervaren, terwijl andere niet vatbaar hetzelfde toxines kunnen zijn.

Drugs

Honderden geneesmiddelen op de markt van vandaag zijn bekend potentieel giftig voor de lever te zijn. Bijvoorbeeld geïnhaleerde verdovingsmiddelen, steroïden, en bepaalde cholesterolverlagende en bloeddruk geneesmiddelen en antibiotica leverschade veroorzaken.

Wanneer genomen te vaak of gecombineerd met overmatig alcoholgebruik, veel over-the-counter pijnstillers kan toxisch voor de lever worden. Deze omvatten ibuprofen, naproxen natrium, paracetamol en aspirine.

Andere overwegingen

Niet verrassend, mensen die andere leverziekten zoals hepatitis en cirrose minder vaak toxinen effectief verwerken. En mensen met een tragere stofwisseling, waaronder vrouwen en oudere volwassenen, kunnen hogere niveaus van giftige stoffen te ervaren in de lever als hun lichaam hen niet zo snel kan verwerken. Tenslotte kan voortdurende blootstelling aan industriële gifstoffen en bepaalde erfelijke genetische afwijkingen ook het vermogen van de lever om toxines verwerken en hen ophopen remmen.