Wat zijn de oorzaken hoge niveaus van CO2 in het bloed?

Wat zijn de oorzaken hoge niveaus van CO2 in het bloed?

Hypercapnie is een aandoening waarbij hoge kooldioxide (CO2) niveaus blijven in het bloed. Het kan zeer gevaarlijk, leidend tot de dood, en er zijn talrijke dingen die kunnen leiden tot een hoge CO2 aanwezig in het bloed.

Hypoventilatie

Hypoventilatie treedt op wanneer de ademhaling is niet voldoende om te nemen in voldoende zuurstof en te elimineren genoeg kooldioxide door uitademing. Omdat uitademing niet vrijgeven CO2 uit het lichaam op een voldoende sterke rate, bouwt in het bloed, eventueel giftige en zelfs dodelijke niveaus.

Lung Disease

Longziekten is een andere oorzaak van hoge CO2 in het bloed. Verminderde alveolaire en de totale longcapaciteit veroorzaakt een verminderd vermogen om zowel inhaleren voldoende zuurstof en adem genoeg kooldioxide, waardoor hypercapnie.

Verlies van het bewustzijn

Met verminderd bewustzijn komt verminderde ademhaling, en dit kan leiden tot hypercapnie. Dit is vaak het geval bij een overdosis, waarbij van te veel van een bepaalde stof vermindert vermogens hebben bewustzijnsverlies, wat kan leiden tot hypercapnie veroorzaken.

Atmosferische Inademing

Naast fysiologische oorzaken verhoogde inhalatie van kooldioxide uit de omgeving snel kan leiden tot de dood en hypercapnie. Dit geldt vooral in gevallen van brand, waarbij de zuurstof in de lucht wordt verbruikt en koolstofdioxide overvloedig.

Divers

Zee duikers ademen vaak onvoldoende tijdens het duiken, wat kan leiden tot hypercapnie. Dit kan worden geïrriteerd door een slechte of defecte apparatuur die nodig is om de CO2 uit de ademhalingsapparatuur te verwijderen. Daarnaast kunnen duikers zich uitput, ook leiden tot hypercapnie.