Wat zijn de oorzaken hoge niveau van triglyceriden?

Wat zijn de oorzaken hoge niveau van triglyceriden?

Volgens de American Heart Association, "Triglyceriden zijn de chemische vorm waarin de meeste vet bestaat in voedsel en in het lichaam. Zij zijn ook aanwezig in bloedplasma en, samen met cholesterol, vormen de plasma lipiden." Triglyceriden helpen om vet op te slaan en laat ze als energie tussen de maaltijden. Echter, als uw triglyceriden verhogen, loopt u het risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Oorzaken van hoge triglyceriden

De belangrijkste reden triglyceriden kan verhogen in je lichaam is je dieet. Als u verbruikt meer calorieën dan wat je lichaam nodig heeft, of je verbruikt voedingsmiddelen rijk aan vetten en cholesterol, kan uw triglyceriden snel stijgen. Afgezien van het eten en drinken in een ongezonde manier, zijn er verschillende andere factoren die uw triglyceriden kan verhogen. Degenen met een zeer trage stofwisseling of hypothyreoïdie kan een verhoging van de triglyceriden zien, evenals patiënten met nierziekte, nierfalen, leverziekte, nefrotisch syndroom en / of familiale hypertriglyceridemie --- een zeldzame genetische afwijking.

Gezondheidsproblemen bij hoge triglyceriden Related

Hoge triglyceriden bijdragen aan een verhoogd risico op hartziekte, hartaanval en beroerte. Mensen met een hoge triglyceriden kunnen ook diabetes, nierziekte, leverziekte, hoge bloeddruk en pancreatitis. Andere mogelijke gezondheidsproblemen geassocieerd met een hoge triglyceriden bevatten xanthoma, palmaire xanthoma en zelfs lipemie retinalis.

Hoe te helpen

Hoge triglyceriden kunnen dodelijk zijn, dus het is belangrijk om te voorkomen dat ze op een laag niveau. Ga eerst naar de dokter om een ​​volledige fysieke hebben. Als je wel een verhoging van uw triglyceriden, zijn er een paar dingen die je kunt doen om ze onder controle te houden. Knip je calorieën, lichaamsbeweging en eet een gezond dieet met weinig verzadigde vetten, rijk aan omega-3 vetzuren en rijk aan volle granen, verse groenten en vers fruit. Het kappen van het drinken zal ook helpen uw triglyceriden niveau.