Wat zijn de oorzaken Goedaardige Lever cysten?

Cysten van de lever komen vaak voor en kunnen zelfs bij de geboorte aanwezig zijn. Algemeen lever cysten vertonen geen openlijke symptomen en goedaardig karakter. In sommige gevallen kan lever cysten vergroot of geïnfecteerd worden en brengen vervolgens bepaalde medische problemen. De algehele resultaat betreffende cysten van de lever lijkt een van een lage mate van bezorgdheid voor de lange termijn effect of afname levensverwachting.

Soorten

Volgens de Cleveland Clinic zijn er verschillende soorten van cysten die kunnen worden gevonden op de lever. De meest voorkomende wordt een hepatische cyste, die eenvoudig een luchtbel die is ontwikkeld op de lever. Deze zijn meestal klein en kan leeg zijn of bevatten vloeistof. Hydatid cysten door de aanwezigheid van de larven van de parasiet Echinococcus in de lever. In zeldzame gevallen kan neoplastische cysten ontwikkelen op de lever, maar deze worden geassocieerd met cysten en meestal niet afkomstig zijn uit de lever.

Oorzaken

Gestoorde lever cysten worden algemeen beschouwd als aangeboren in de natuur te zijn. De aanvaarde hypothese van hun herkomst is dat kleine tumoren (microhamartomas) dat ontwikkeld langs de galwegen (galwegen) verwijde zijn geworden en vullen met gal, waardoor cysten groeien. Abcessen ook ontwikkelen de lever van bacteriële of amoeben groei in de darmen die naar de lever. Hoewel deze kunnen problematisch worden, ze vaker goedaardige aard.

Symptomen

Meest eenvoudige lever cysten zal niet aantonen welke detecteerbare symptomen, tenzij ze groeien in grootte of het aantal. Merkbare symptomen kunnen zich ontwikkelen in deze omstandigheden, met inbegrip van een vaag gevoel van ongemak of lichte pijn in het gebied, een gevoel van volheid of van wordt verzadigd zonder te hebben gegeten en soms misselijkheid of braken. Als een lever cyste groeit groot genoeg is, kan dat leiden tot respiratoire symptomen optreden.

Diagnose

Volgens de UPMC Liver Cancer Center door het asymptomatische aard van de meeste goedaardige levertumoren cysten, die in het algemeen niet opgemerkt wanneer een onderzoek uitgevoerd met betrekking tot afwijkingen van de leverfunctie of buikpijn. Lever cysten kunnen ook worden ontdekt door ultrageluid beeldvormende onderzoeken. Wanneer onzekerheid aanwezig als de status van een gedetecteerde cyste (en), kan een biopsie van leverweefsel worden verwezen bepalen of de cyste goedaardig of kwaadaardig.

Behandeling

Tenzij lever cysten zijn problematisch als gevolg van pijn of abnormale nierfunctie zijn, is chirurgische verwijdering doorgaans niet aangegeven. Veranderingen in het dieet kan worden aanbevolen om het immuunsysteem van het lichaam, waardoor de lever zal helpen bij de verwerking van bloed en het behoud van gezonde voedingswaarde niveaus ondersteunen. Vermindering vet voedsel wordt gedacht gunstig juiste leverfunctie zijn. Deze kunnen omvatten zuivelproducten, gefrituurde voedingsmiddelen en voedingsmiddelen die steroïden of hormonen bevatten.