Wat zijn de oorzaken Frigiditeit?

Frigiditeit is een pejoratieve, seksistische term voornamelijk gebruikt door mannen om te categoriseren en beschrijven van de afwezigheid van seksuele belangstelling, opwinding en het reactievermogen van de vrouwen aan de geslachtsgemeenschap. De term legt een implicatie van de schuld bij de vrouw voor het bestaan ​​van deze aandoening. Volgens Malcolm G. Freeman in zijn boek 1990, "The Sexual History," het woord frigiditeit heeft geen medische betekenis en het niet is gebruikt door professionals in de medische en psychologische gebieden sinds het midden van de jaren 1970. Frigiditeit, correct zijn gedefinieerd, heet vrouwelijke seksuele disfunctie.

Soorten

Vrouwelijke seksuele disfunctie omvat een spectrum van aandoeningen en oorzaken hetzij fysiologische of psychologische of beide. Freeman bevat de volgende voorwaarden: anorgasmie (afwezigheid van een orgasme), dyspareunie (aanhoudende pijnlijke geslachtsgemeenschap), vaginisme (onvrijwillige sluiting van het schaamhaar spieren), seksuele anesthesie, seksuele aversie, gebrek aan seksuele kennis, een slecht zelfbeeld, verlegenheid, onervarenheid, lage of verlies van libido, angst voor zwangerschap, onopgeloste woede richting partner, onvoldoende smering, een verschil in seksuele behoeften, een afwijzing van een onaanvaardbare seksuele praktijk, een afkeer van experimenteren, en nog veel meer.

Oorzaken

Jennifer R. Berman et. al. 2000 artikel in het Journal of European Urology ook hypoactive seksueel verlangen (gebrek aan of overmatig seksuele fantasieën). Onderliggende fysiologische oorzaken van vrouwelijke seksuele disfunctie zijn: storingen van vasogeen (hoge bloeddruk, cholesterol, roken en hart-en vaatziekten), neurogene (diabetes, ruggenmergletsels), hormonale, (medische castratie, menopauze, prematuur ovarieel falen, chronische anticonceptiepil intake), psychogene (relatie, emotionele, lichamelijke problemen, laag zelfbeeld), en musculogenic (problemen met de bekkenbodem spieren wat leidt tot pijn) systemen. Sommige veranderingen in hormonale niveaus zijn als gevolg van de vergrijzing. Lage niveaus van testosteron kan leiden tot een verminderd libido, reactievermogen en gevoeligheid evenals vermindering van orgasmen. Genitale droogheid en ongemak zijn aan verlaagde niveaus van oestrogeen.

Behandelingen

Sommige vrouwelijke seksuele disfuncties ook betrekking op angst en depressie stoornissen die kunnen worden bemoeilijkt door seksuele bijwerkingen medicijnen voorgeschreven voor deze aandoeningen. Er zijn een groeiend scala aan behandelingen beschikbaar, waaronder: oestrogeen vervangende therapie, methyltestosteron (controversiële testosteron therapie vaak toegepast als een crème), Sildenafil en L-Arginine (spierverslappers).

Overwegingen

Waarvan de reikwijdte van de psychologische aspecten van vrouwelijke seksuele disfunctie onderliggende oorzaak van de stoornis algemeen gedaan vóór de fysiologische behandelingen om het algemene resultaat verbeteren. Hoewel de presentatie stoornis fysiologische oorsprong kunnen zijn, de presentatie waarschijnlijk veroorzaakt verstoringen in de door het individu ervaart zelf, dus dit tweeledige benadering van de behandeling nog het meest effectief.

Diagnose

Diagnosticeren van vrouwelijke seksuele disfunctie en het bepalen van de werkelijke oorzaak van het probleem wordt gedaan door te werken met experts in urologie en psychologie en andere specialiteiten, artsen die beschikken over een uitgebreide kennis van de hele toestand.