Wat zijn de oorzaken Flair Ups in Fibromyalgie?

Wat zijn de oorzaken Flair Ups in Fibromyalgie?

Tijdens fibromyalgie flare-ups, patiënten ervaren meer pijn en vermoeidheid dan normaal. Terwijl sommige oorzaken van flare-ups zijn uit de hand van de lijder, andere niet. Leren welke voorwaarden verergeren fibromyalgie symptomen laat patiënten om beter te beheren en zelfs te voorkomen flare-ups.

Oefening

Lichaamsbeweging en fysieke inspanning kan leiden tot fibromyalgie flare-ups. Fibromyalgie-patiënten hebben vaak hevige pijn in hun spieren, en vermoeidheid na zware lichamelijke inspanning. Om fibromyalgia opflakkeringen voorkomen dient patiënten alleen uitoefenen vijf tot 10 minuten per dag, langer te elke training geleidelijk. Zij moeten ook beperkt andere bronnen van lichamelijke activiteit, zoals afspraken of extra verantwoordelijkheden op het werk, om te voorkomen dat het toebrengen van meer nadruk op het lichaam.

Stress

Fibromyalgie-patiënten acne terugkomt als in stressvolle omstandigheden. De angst geassocieerd met stress verergert fibromyalgie symptomen, wat leidt tot ernstige hoofdpijn, spierpijn en angstaanvallen. Hoewel de onderzoekers niet kunnen verklaren precies waarom emotionele stress veroorzaakt fibromyalgie flare-ups, sommigen geloven dat een lichaam onder stress stoot hormonen die invloed hebben op hoe patiënten interpreteren fysieke pijn. Tot flare-ups in verband met stress te vermijden, moeten patiënten pauzes te nemen tijdens stressvolle omstandigheden, mediteren gedurende de dag.

Veranderingen in het milieu

Veranderingen in weerpatronen of ruis en helderheid kan fibromyalgie flare-ups veroorzaken. Plotselinge veranderingen in het milieu veroorzaken en intensiveren van pijn, hoofdpijn en spierpijn. Personen die lijden aan fibromyalgie melden ook het ervaren van depressie tijdens de flare-ups. Hoewel er geen concreet bewijs dat omgevingsfactoren om fibromyalgie flare-ups, patiënten identificeren koud, nat en vochtig weer als een bijzonder belangrijke factor in verslechtering fibromyalgie symptomen. Tot verbazing van flare-ups te voorkomen, moet fibromyalgie-patiënten voor te bereiden op weer door het dragen van warme kleding, het afdichten van tocht in het huis en het installeren van felle lichten aan zonlicht na te bootsen. Zij kunnen ook willen overwegen te verhuizen naar een warm klimaat met een lage luchtvochtigheid.

Nicotine

Roken verergert fibromyalgie symptomen door te interfereren met hoe goed de spieren functioneren. Roken duwt nicotine aan de bloedbaan, afnemende hoeveel zuurstof circuleert door het lichaam. Spieren zijn verstoken van de zuurstof die ze nodig hebben om zichzelf te herstellen. Hierdoor fibromyalgie patiënten ervaren een toename van spierpijn en pijn.