Wat zijn de oorzaken en symptomen van nierfalen?

Wat zijn de oorzaken en symptomen van nierfalen?

De nieren zijn de vitale organen die afvalstoffen te verwijderen uit het bloed en uitscheiden via de urine. De nieren hebben een netwerk van glomuleri dat het bloed filtert, recycling bruikbare elektrolyten zoals natrium, kalium en bicarbonaat. Wat nuttig noch schadelijk voor het lichaam wordt uitgescheiden ammoniak en andere deeltjes in de vorm van urine. Er zijn verscheidene bronnen van acuut nierfalen of plotselinge sluiting van de nieren. Wanneer de nieren stoppen filteren van het bloed, is balans van elektrolyten in het lichaam vernietigd en de toename van de ionen en de afvalstoffen in het bloed circuleert kan dodelijk zijn als deze niet behandeld.

Oorzaken

Verschillende bronnen veroorzaken nierfalen, hoewel wat schade weefsel sneller dan andere. Uitdroging is een veel voorkomende oorzaak voor nierfalen. Uitdroging beïnvloedt bloedstroom naar de nieren. Zonder goede doorbloeding, afvalproducten niet verwijderd en toxiciteit toeneemt in het lichaam. Verminderde bloedtoevoer kan ook optreden door hart-en vaatziekten, endocarditis, of zelfs hoge bloeddruk.

Medicijnen

Medicijnen zijn een belangrijke bijdrage voor nierfalen. Medicijnen die de bloeddruk van het lichaam te veranderen van invloed op de nieren. Overmatig gebruik van diuretica kan ook leiden tot nierfalen, omdat het uitdroging bevordert. Breedspectrum antibiotica gebruikt bij ernstige infectie zoals vancomycine, cefalosporines en aminoglycosiden zijn schadelijk, maar deze medicijnen zijn spaarzaam gebruikt. Illegale drugs zoals methamfetamine en heroïne nierschade weefsel ook.

Symptomen

Zelfs met een aandoening zo ernstig als acuut nierfalen, kunnen de symptomen mild of zelfs onbestaande zijn. Symptomen kunnen pas na ernstige toxiciteit in het bloed heeft ontwikkeld. Als de patiënt in het ziekenhuis ligt, wordt deze vorm van conditie nauwlettend in de gaten. Echter, als het gebeurt in de privacy van het huis, zijn er enkele tekenen.
Zwelling in de extremiteiten zoals de voeten en onderste delen van de poten is gebruikelijk in nierfalen. De meest voorkomende implicatie van zwelling en andere symptomen van verhoogde hartslag die wordt geassocieerd met nierfalen. Aangezien de lichaamsbouw meer afvalproduct in het bloed, de hartslag verhoogt poging om meer bloed naar de nieren voor filtratie. Misselijkheid, verwardheid en extreme dorst begeleiden de conditie. Pijn in het achterste gebied nabij de zijkanten is de meest prominente symptoom signaleren dat er iets mis is met de nieren is.

Behandeling

Behandeling van nierfalen is afhankelijk van de oorzaak van de aandoening. Als uitdroging is de oorzaak, zal vloeistoffen de pijn en de symptomen te verlichten. Elektrolyten moeten worden opgenomen om het evenwicht van ionen en vloeistof herstellen. Staken van de medicijnen die leiden tot nierfalen is lastiger, omdat ze worden gebruikt voor andere complicaties, zoals de ziekte. Uw arts kan alternatieve medicijnen om de symptomen te verlichten voorschrijven.

Het voorkomen

Preventie is voornamelijk gebaseerd op juiste hoeveelheid vloeistof en een goede voeding. Een dieet dat zich richt op de gezondheid van de nieren heeft minstens 100 gram koolhydraten en beperkte hoeveelheden eiwitten. Vloeistoffen met elektrolyten zal bloed blijven circuleren om weefsel. Tenslotte, vermijd medicijnen die magnesium als een cofactor, en steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen moeten worden geëlimineerd uit gebruik.