Wat zijn de oorzaken en gevolgen van de ziekte van Crohn?

Wat zijn de oorzaken en gevolgen van de ziekte van Crohn?

De ziekte van Crohn is een aandoening met een slecht begrepen oorzaken, maar zeer duidelijke effecten. Het is gecentreerd in de darmen van een persoon waar het triggers symptomen en effecten die kunnen interfereren met het dagelijks leven en leiden tot korte en lange termijn complicaties. Hoewel niet kan worden voorkomen of genezen, het begrijpen van de risicofactoren en beïnvloedt helpt patiënten omgaan met deze ziekte en het verminderen van de invloed op de werking.

Definitie

Ziekte van Crohn is een ziekte die de bekleding van een persoon spijsverteringskanaal beïnvloedt. Volgens de Mayo Clinic, wordt beschouwd als een inflammatoire darmziekte of IBD. Ziekte van Crohn veroorzaakt het spijsverteringskanaal voering ontstoken en deze ontsteking kan beneden in de diepe weefsellagen bewegen. Het kan pijnlijk zijn en het uitschakelen van zijn, en, op zijn slechtst, kan het gevaarlijk complicaties veroorzaken.

Symptomen

Een persoon die lijdt aan de ziekte van Crohn heeft vaak buikpijn en krampen en ernstige aanvallen van diarree. Door de pijn en spijsvertering effecten Crohn patiënten hebben vaak een verminderde eetlust. Zij kunnen ook merken bloed wanneer ze stoelgang omdat het ontstoken weefsel in hun spijsverteringskanaal kunnen bloeden wanneer voedsel passeert.

Effecten

De ziekte van Crohn kan ernstige effecten hebben op iemands leven hebben en interfereren met hun dagelijkse activiteiten. De ziekte veroorzaakt cellen in de darm overmatige hoeveelheden water die de colon niet kan absorberen, wat leidt tot diarree afscheiden. In ernstige gevallen kan een persoon hebben zo veel stoelgang in een dag dat ze interfereren met de dagelijkse activiteiten en slapen. Overmatige diarree kan zelfs leiden tot ondervoeding, omdat het goede opname van voedingsstoffen kan remmen.
De ontstoken gebieden veroorzaakt door de ziekte van Crohn kunnen uiteindelijk groter en dringen de wanden van de darm, waardoor zweren. De ontsteking kan verspreiden naar nabijgelegen organen zoals de blaas, wat kan leiden tot pus gevulde abcessen of fistels.

Oorzaken

De precieze oorzaak of oorzaken van de ziekte van Crohn is niet gelokaliseerd. Vermoed wordt dat de ziekte kan worden veroorzaakt door een virus of bacteriën die de darmen aantast. Wanneer het immuunsysteem van het lichaam probeert de infectie te bestrijden, kan de karakteristieke ontsteking leiden. Erfelijkheid lijkt ook een rol te spelen als 20 procent van de mensen die de ziekte van Crohn ontwikkelen naaste familie, zoals een ouder van broer, die ook lijdt aan de ziekte. Roken en gebruik van de acne medicatie isotretinoïne wordt ook verondersteld om het risico verhogen.

Behandeling

Hoewel er geen bekende genezing voor de ziekte van Crohn wordt behandeld rond door het onplezierige gevolgen. Artsen meestal voorschrijven anti-inflammatoire geneesmiddelen of geneesmiddelen die het immuunsysteem onderdrukken. Als iemand zweren, abcessen of fistels heeft ontwikkeld, kunnen zij ook antibiotica deze effecten tegen.
Patiënten kunnen ook over-the-counter geneesmiddelen, zoals pijnstillers en medicijnen om diarree te bestrijden om de symptomen onder controle te houden.