Wat zijn de oorzaken en behandeling van lage testosteron?

Wat zijn de oorzaken en behandeling van lage testosteron?

Volgens een studie gepubliceerd in het 'Journal of Clinical Endocrinology, "zo veel als 5-6.000.000 mannen in Amerika last van lage testosteron zonder het te weten. Terwijl de symptomen variëren van mild tot onmerkbaar, kunnen lage niveaus van testosteron bij te dragen aan andere gezondheidsrisico's. Lage testosteron kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, en wordt meestal behandeld met hormonale substitutietherapie.

Symptomen

Niet alle mannen tonen symptomen van lage testosteron, ook wel bekend als androgeen-deficiëntie. Als er symptomen optreden, zij omvatten de lagere niveaus van libido, erectiestoornissen, broze botten of verlies van bot en andere symptomen zoals depressie en slapeloosheid.

Veroudering

Naarmate mannen ouder worden, testosteron productie afneemt. Het vermindert met ongeveer 1 procent per jaar na de leeftijd van 30. Deze toestand wordt ook wel andropauze. Daarnaast hoeft testosteronniveau niet fluctueren gedurende de dag zoals ze doen bij jongere mannen. De meerderheid van de gevallen van gediagnosticeerde laag testosteron die ernstig genoeg zijn om hormoonvervangende te rechtvaardigen zijn, zijn bij mannen boven de leeftijd van 70 jaar.

Testes Problemen

Laag testosteron kan ook worden veroorzaakt door een probleem met de testes, zoals directe trauma aan het gebied, castratie in het geval van testiculaire kanker, ontsteking van de teelballen door ziekte of infectie, tumoren in de testes of behandeling van kanker zoals chemotherapie.

Hypofyse / hypothalamus

Lage testosteron niveaus kunnen een gevolg van een defect in de hypofyse en hypothalamus klieren, die hormonen die de productie en afgifte van testosteron leiden produceren. Dergelijke defecten kunnen ontstaan ​​uit tumoren, of ze kunnen een bijwerking van bepaalde medicijnen of hormonen door de patiënt, zoals steroïden of opiaten. In feite is het misbruik van elk type geneesmiddel kan ernstig lagere testosteronspiegel. HIV en andere auto-immuunziekten invloed op de klieren en verlagen de productie van testosteron. Ten slotte kan de hypofyse ziekten zoals inflammatoire aandoening van de hypofyse de hypofyse of de hypothalamus klieren schaden.

Genetica

Vaak kan een man een aandoening die lage testosteron veroorzaakt erven. Deze voorwaarden kunnen ofwel genetisch of chromosoom zijn gebaseerd. Bijvoorbeeld, 1 op 400 man lijdt een extra X chromosoom, die syndroom van Klinefelter, die lage testosteronproductie oorzaken, onder andere symptomen. Hemochromatose, een gemeenschappelijke genetische aandoening, heeft invloed op de hypofyse, wat resulteert in lage testosteronspiegel. Er zijn vele andere, minder gebruikelijke aandoeningen die testosteron eveneens beïnvloeden.

Behandeling

De behandeling bestaat uit hormoonvervangende therapie, die wordt toegepast in de vorm van pillen oraal in te nemen (driemaal per dag), injecties (elke 2 tot 3 weken), pleisters (dagelijks vervangen) of gel (dag toegepast). De pillen zijn duur en driemaal per dag genomen. Injecties niet nodig zo veel inzet en zijn de minst dure, maar kan heel pijnlijk zijn. Patches en gels werken heel goed.