Wat zijn de oorzaken bloed in de ontlasting?

Bloed in de ontlasting betrekking op bloed dat kan worden gezien wanneer een persoon een stoelgang. Soms bloed is alleen zichtbaar op het toiletpapier en soms te zien op zowel toiletpapier en in het toilet. Wanneer bloed in de ontlasting is het vaak aangeeft gastro-intestinale bloeden of rectale bloeden. Bepaalde medische problemen kunnen bloed in diarree van een persoon veroorzaken als ze niet produceren stevige ontlasting. Alle oorzaken van bloed in de ontlasting nodig medisch advies en eventuele medische behandeling.

Gastro-enteritis

Gastro-enteritis kan bloed in de ontlasting veroorzaken. Gastro-enteritis is een aandoening waarbij de darmen of maag geworden acuut ontstoken. Naast bloed in de ontlasting, kan deze voorwaarde ook misselijkheid, zwakte, braken, buikpijn en diarree. Als diarree aanwezig is, kan bloed bevatten.

Inwendige bloedingen

Inwendige bloeden kan bloed in de ontlasting veroorzaken. Inwendige bloeden wordt gedefinieerd als bloeden die intern plaatsvindt, of in het lichaam. Een aantal dingen kunnen interne bloeden veroorzaken, maar de meest voorkomende zijn trauma, bloedende zweren en tranen de darmen of maag. Naast bloed in de ontlasting, kan deze voorwaarde ook leiden buikpijn, zwakte en duizeligheid. Degenen die zwaar bloeden kan het bewustzijn verliezen.

Aambeien

Aambeien kunnen bloed in de ontlasting veroorzaken. Aambeien ontstaan ​​rond de anus en zijn gedefinieerd als gezwollen bloedvaten. Ze kunnen uitsteken interne lichaam of extern. Naast bloed in de ontlasting, kan ook leiden tot aambeien anale zwelling, anale jeuk, rectaal bloeden en pijn en ongemak. De pijn en ongemak ontstaan ​​meestal bij het zitten of wanneer het hebben van een stoelgang. Sommige patiënten kunnen ook merken bloed aan hun toiletpapier bij het opruimen na de stoelgang.

Anale kloven

Anale fissuren kan bloed in de ontlasting veroorzaken. Anale fissuren optreden wanneer een deel van het anale gebied wordt gescheurd. Naast bloed in de ontlasting, kan anale fissuren ook leiden helderrood bloed op toiletpapier of het ondergoed, rectale bloeden en pijn en ongemak. De meeste patiënten ervaren pijn en ongemak bij het hebben van een stoelgang, zitten of het uitvoeren van activiteiten die het anale gebied uitstrekken, zoals zwaar tillen of bukken.

Colitis Ulcerosa

Colitis ulcerosa kan bloed in de ontlasting veroorzaken. Colitis ulcerosa is een chronische ziekte die de onderste spijsverteringskanaal beïnvloedt. Mensen die lijden aan deze ziekte zal zweren en ontsteking die hun rectum en de dikke darm beïnvloedt ervaren. In aanvulling op bloed in de ontlasting, kan deze aandoening ook leiden tot bloederige of waterige diarree, buikpijn, urgentie om een ​​stoelgang hebben, hoge koorts, ontlasting die zijn stinkende, slijm of pus in de ontlasting, buikkrampen of ongemak, vermoeidheid, verlies van eetlust, misselijkheid, gewichtsverlies, rectale bloeden, huidafwijkingen, gewrichtspijn en uitdroging.