Wat zijn de oorzaken bacteriële bronchitis?

Bronchitis kan een acute of chronische aandoening die de luchtwegen van de longen veroorzaakt ontstoken zijn. Acute bronchitis wordt meestal veroorzaakt door een virale infectie, hoewel af bacteriën veroorzaken ook. Volgens de National Library of Medicine en de Mayo Clinic, oorzaken van bacteriële bronchitis omvatten infecties en andere aandoeningen aan de luchtwegen.

Allergieën

Allergieën voor pollen seizoensgebonden of het hele jaar door irriterende stoffen - zoals stof en huidschilfers van huisdieren - kun je meer kwetsbaar voor infecties van de luchtwegen, zoals bronchitis maken.

Verkoudheid

Als je de verkoudheid te vangen, kan je immuunsysteem niet in staat om te vechten tegen andere infecties, die kunnen ertoe leiden dat u bacteriële bronchitis krijgen.

GERD

Gastro-oesofageale reflux kan uw gevoeligheid voor bronchitis verhogen door het dragen van beneden de voering van je keel en de longen die je beschermt tegen infecties.

Ziekenhuisopname

Tijd doorbrengen in het ziekenhuis voor een chirurgische ingreep of een andere ziekte kan u blootstellen aan bacteriën of virussen die bronchitis kunnen veroorzaken.

Lage Immuniteit

Als u een medische aandoening, zoals AIDS of lupus die ervoor zorgt dat je immuunsysteem slecht functioneert, kan je bacteriële bronchitis krijgen.

Vervuiling

Als u wordt blootgesteld aan milieuvervuiling of irriterende stoffen, zoals tabaksrook, kunnen je longen zijn meer vatbaar voor bronchitis veroorzaakt door bacteriën of virussen.