Wat zijn de oorzaken artritis?

Artritis is een algemene term die meer dan 200 voorwaarden Enkele voorkomende zijn osteoartritis en reumatoïde artritis behandelt. Het is een aandoening gekenmerkt door ontsteking van gewrichten en botten, waardoor beperkte mobiliteit en pijn. Het is de toonaangevende gezondheid klacht van mensen boven de leeftijd van 55 Hoewel er geen bekende oorzaak voor deze aandoening, zijn er verschillende manieren om het te behandelen.

Soorten

De meest verbreide vorm van artritis is reumatoïde artritis, waarbij het immuunsysteem onrechte de gewrichten en andere lichaamsdelen. Bijzonder pijnlijke episoden, genaamd "opflakkeringen" optreden wanneer de gewrichten opwarmen van een extra bloedtoevoer naar het gebied, waardoor stijfheid, zwelling en ernstige pijn.
Een ander type artritis is osteoartritis, door kraakbeen, die normaal ondersteunt gewrichten, broos en zwak. De botten onder het kraakbeen dan proberen goed te maken voor het tekort door verdikking en uitspreiden, waardoor de knop-achtige gezwellen bekend als osteofyten. Wanneer het kraakbeen verzwakt verder en breekt met de botten, kunnen de botten bij elkaar wrijven, wat ernstige pijn.

Risicofactoren

Hoewel de werkelijke oorzaak van artritis is niet bekend, kan een aantal factoren predisponeren een aan artritis: wezen boven de 55 (artritis is zeer ongewoon bij mensen onder de 40), overgewicht, wordt een vrouw (tweederde van alle artritis gevallen zijn te vinden bij vrouwen) en met voorafgaande letsel of uitputting van de gewrichten.