Wat zijn de oorzaken Artery Plaque?

Wat zijn de oorzaken Artery Plaque?

Coronaire hartziekten is een term die wordt gebruikt om vele hart-gerelateerde aandoeningen te beschrijven. Één daarvan geblokkeerde slagaders, een aandoening waarbij de wanden van een slagader verstopt raken met plaque. Er zijn verschillende oorzaken van de slagader de vorming van tandplak en manieren om de aandoening te voorkomen.

Wat is Artery Plaque?

Slagader plaque bestaat uit verschillende stoffen in het bloed, zoals vet, cholesterol, cellulair afval, fibrine en calcium. Deze materialen bouwen langs de vaatwanden de plaque. Plaque vernauwt de bloedvaten en kan ze eventueel blokkeren.

Slagader Plaque Oorzaken

Volgens de Heart, Lung and Blood Institute, plaque opbouw in de slagaders begint met schade aan de bloedvaten. Zoals hoge bloeddruk, roken, hoge hoeveelheden van bepaalde vetten, cholesterol en suiker in het bloed kunnen de wanden van de bloedvaten beschadigt.
Om de schade te herstellen, worden vetweefsel vrijkomen om te helpen beginnen met het herstelproces. In reactie op het langsheen de wanden, kan de slagaders meer stoffen afscheiden toevoegen aan de vorming van tandplak, verder verstopping van de slagader.

Effecten

Er zijn een aantal gevaren verbonden aan de vorming van tandplak in de slagaders. Plaque in de slagaders die bloed naar het hart kan leiden tot smal en uiteindelijk blokkeren de slagaders, waardoor hartaanvallen en beroertes.
Wanneer plaque bouwt in de halsslagaders die de hersenen van bloed voorzien, kan de bloedtoevoer naar de hersenen worden verminderd en leiden tot een beroerte.
Een derde aandoening veroorzaakt door plaque in de slagaders perifeer vaatlijden. Wanneer de bloedvaten in de benen raken beperkt of geblokkeerd, kunt u pijn, gevoelloosheid of infecties te ervaren in je benen en voeten.

Symptomen van de vorming van tandplak

U mag niet weten van uw slagaders zijn geblokkeerd worden verstopt met plaque tot een belangrijke gezondheidsproblemen optreden, zoals een hartaanval of beroerte. Kijk voor de symptomen.
Kortademigheid, pijn op de borst, misselijkheid, duizeligheid en hartkloppingen kunnen tekenen van coronaire hartziekten. Verstopte halsslagader kunnen symptomen zoals zwakte of gevoelloosheid aan één kant van het lichaam produceren, slurring woorden, het verlies van het gezichtsvermogen in een oog of zelfs de onmogelijkheid om een ​​arm of een been te verplaatsen.
Plaque opbouw in perifere slagaders kan worden gekenmerkt door pijn in een been, langzame genezing van verwondingen aan de voeten, gangreen en koude voeten.

Preventie / Solution

Veranderingen in levensstijl kunnen de beste manier om slagader plaque te voorkomen of om meer te houden van het optreden zijn. Dit omvat regelmatig te oefenen, het eten van een uitgebalanceerd dieet met weinig verzadigde vetten en cholesterol, het handhaven van een gezond lichaamsgewicht en het vermijden van stress.
In sommige gevallen kan medicatie nodig zijn om cholesterol te verlagen en de bloeddruk verlagen helpen. Aspirine en andere bloed dunner geneesmiddelen kunnen ook worden gebruikt om de vorming van bloedstolsels verminderen.
Chirurgische procedures nodig zijn om geblokkeerde slagaders wissen. Stentplaatsing bypass operatie of angioplastiek kan nodig zijn om een ​​hartinfarct of beroerte te voorkomen.