Wat zijn de lichamelijke tekenen van een chemische onbalans?

Wat zijn de lichamelijke tekenen van een chemische onbalans?

Het menselijk brein bevat miljarden neuronen die constante communicatie gebruiken om een ​​persoon gedrags- en emotionele reacties te reguleren. Neuronen, ook bekend als zenuwcellen, gebruikt een chemische stof in de hersenen genaamd neurotransmitters celcommunicatie handhaven. Wanneer iets verstoort de normale stroom van neurotransmitters, het kan leiden tot veranderingen in iemands stemming, gedrag en het vermogen om te functioneren, volgens The Health Center. Deze neurotransmitter verstoring, vaak aangeduid als een chemische onbalans kan veroorzaken geestesziekte, zoals angst, depressie of bipolaire stoornis.

Slapeloosheid

Hoewel de meeste mensen geloven slapeloosheid is het onvermogen om in slaap te vallen, de medische gemeenschap definieert slapeloosheid als een tijd wanneer een persoon vereist meer dan 30 minuten te gaan slapen. Slapeloosheid is vaak gekoppeld aan psychiatrische ziektes die verband houden met chemische onevenwichtigheden, zoals post traumatische stress stoornis en schizofrenie, geeft de Doctor's Guide. Wanneer onbehandeld, kan slapeloosheid verergeren psychische en fysieke omstandigheden, dus het is belangrijk voor een persoon die ervaart dit gezondheidstoestand om medische hulp te zoeken.

Pijnen

Onverklaarde pijnen kan een chemische onbalans signaal omdat ze symptomen van aandoeningen, zoals een milde tot matige depressie. Milde tot matige depressie is de meest voorkomende vorm van de geestelijke ziekte, en treft 30 miljoen mensen per jaar in de VS Naast psychische of psychiatrische indicatoren, depressie presenteert zeer reële fysieke symptomen. Ongeveer 80 procent van de patiënten met depressie uitsluitend weergegeven fysieke symptomen, zoals hoofdpijn, rugpijn, gewrichtspijn en spierpijn, gebaseerd op informatie van de University of California San Diego.

Emotionele Instabiliteit

Een van de belangrijkste symptomen van een chemische onbalans is een duidelijke verandering in iemands stemming en gedrag. Terwijl de medische gemeenschap niet een direct verband tussen een chemische onbalans en stemmingsstoornissen heeft vastgesteld, hebben zij opgemerkt chemische inconsistenties bij patiënten met deze aandoeningen, volgens de Insight Journal. Angst, nervositeit en verdriet zijn normale emoties iedereen ervaart op enig moment in hun leven. Wanneer een persoon ervaart een chemische onbalans, hoewel, deze emoties kunnen verschijnen zonder oorzaak of langer duren dan normaal.