Wat zijn de ingrediënten van Contact Solution?

Vele merken van contactlenzen reinigingsoplossingen overspoelen de markt. Ze beweren allemaal het beste product voor het reinigen, desinfecteren en bewaren van contactlenzen. Ondanks de diverse merken naam, echter, basisingrediënten van contact oplossingen zijn opgenomen in nagenoeg alle producten.

Waterstofperoxide

Het hoofdbestanddeel van contact oplossing waterstofperoxide. Dit ingrediënt wordt toegevoegd aan contact oplossing om ziektekiemen en bacteriën die ooginfecties risico verhoogt voor contactlensdragers doden.

Benzylalcohol

The National Keratoconus Foundation stelt dat benzylalcohol, indien gebruikt als bestanddeel van contact oplossingen, doodt bacteriën en andere micro-organismen.

Edetaatdinatrium

Dinatriumedetaat is een chelerend middel, een middel dat wordt gebruikt om zware metalen en calcium uit het bloed. Mensen die contactlenzen dragen ergens ervaren kalkafzetting, zodat de tandeloze dinatrium dient als een decongestivum en verwijdert calcium.

Polyaminopropyl Biguanide

Polyaminopropyl biguanide is een ontsmettingsmiddel en bewaarmiddel gebruikt in contact oplossingen. Contact oplossingen die dit ingrediënt helpen bij het voorkomen van bacteriële en fungale ooginfecties.

Chloorhexidinegluconaat

Chloorhexidinegluconaat is een antiseptische gebruikt om microben te doden. De Amerikaanse National Library of Medicine stelt dat het medisch wordt goedgekeurd om te worden gebruikt in mondwater en hoge concentraties van deze verbinding moet worden gehouden van de ogen. Echter, de kleine hoeveelheid die in contact lens oplossing geneutraliseerd door andere ingrediënten.