Wat zijn de hersenvliezen?

Wat zijn de hersenvliezen?

De hersenvliezen drie membranen die de hersenen en ruggenmerg, beschermt het zenuwstelsel omvatten. De hersenvliezen bestaan ​​uit pia mater, de arachnoidea membraan en dura mater.

Geschiedenis

De hersenvliezen - het enkelvoud is "meninx" - werden voor het eerst ontdekt en benoemd in de Renaissance. Hoewel dissectie van kadavers werd verboden, wetenschappers uitgevoerd covert dissecties aan de anatomie van het menselijk lichaam te bestuderen. De drie lagen materiaal omhult de hersenen en ruggenmerg werden geïdentificeerd in deze periode gegeven Griekse namen. "Pia mater" betekent "zachte moeder;" "Spinnenwebvlies" verwijst naar het spinnenweb-achtige look van de middelste laag van het membraan en "dura mater," betekent "harde moeder."

Pia mater

Betekent "soft moeder" de pia mater het membraan dichtst bij de hersenen. Het is zacht en dun, en omvat de hersenen en het ruggenmerg als een lijmlaag, na elke bocht en contour van de hersenen. Het is ondoordringbaar voor vocht en geregen met een netwerk van kleine bloedvaten genoemd haarvaten die bloed naar de hersenen en het ruggenmerg.

De arachnoidea membraan

De web-achtige arachnoidea membraan rust tussen de pia mater en de dura mater. In tegenstelling tot de pia mater, de arachnoidea membraan bedekt de hersenen los, een beetje zoals een haarnetje. Zoals de pia mater, het ook ondoordringbaar is voor vloeistoffen. De arachnoidea membraan bestaat ook uit lange filamenten, waarmee ze aan de pia mater. Tussen de arachnoïde membraan en de pia mater is een gebied genaamd de subarachnoïdale ruimte, waarbij cerebrospinale vloeistof bevat. Omdat de arachnoïde membraan ondoorlaatbaar vloeistof, voorkomt de cerebrospinale vloeistof - waardoor de hersenen van trauma beschermen de schedel - ontsnappen.

Dura mater

Dura mater, of de "harde moeder" is de laag van hersenvliezen dichtst bij de schedel, rusten bovenop de arachnoid membraan. Bevestigd aan de schedel in verschillende punten, wordt de dura mater samengesteld uit een vezelig materiaal dat de hersenen als een nauwsluitende dop beschermt. Omdat het aan de schedel wordt bevestigd, de dura mater voorkomt ook de hersenen bewegen binnen de schedel.

Voorwaarden en behandelingen van de hersenvliezen

De meest bekende aandoening die kan beïnvloeden de hersenvliezen is meningitis of de virale of bacteriële infectie van de hersenvliezen. Meningitis veroorzaakt de hersenvliezen ontstoken raken. Het wordt gewoonlijk behandeld met antibiotica. Bacteriële meningitis wordt overdraagbare beschouwd en kan van persoon tot persoon verspreid. De andere veel voorkomende aandoening van de hersenvliezen is hematoom, of bloeden in de subarachnoïdale ruimte of tussen de dura mater een arachnoid membraan. Brain hematomen behandeld doordat bloed en cerebrospinale vloeistof ontsnappen via een gat geboord in de schedel, het verlichten van de druk van de vloeistoffen zetten op de hersenen.