Wat zijn de gezondheidsvoordelen van vitamine B6?

Vitamine B6 is belangrijk voor de gezondheid van het menselijk lichaam. Vitamine B6 voert diverse functies in het lichaam. Deze vitamine wordt gevonden in voedingsmiddelen, maar kan ook als supplement voor mensen met een tekort.

Hart

Vitamine B6 helpt om het hart gezond te houden. Vitamine B6 voorkomt homocysteïne opbouw in uw bloed, wat je bloedvaten verstopt kunnen raken en leiden tot hart-en vaatziekten.

Zenuwgestel

Vitamine B6 is verantwoordelijk voor de productie van neurotransmitters die essentieel zijn voor een goede werking van het zenuwstelsel. Sommige van deze omvatten neurotransmitters serotonine, melatonine, adrenaline, noradrenaline en GABA.

Immune System

Vitamine B6 is een essentieel onderdeel van celvernieuwing. Hij onderhoudt ook de gezondheid van uw thymus, milt en lymfeklieren.

Bloedsuiker

Vitamine B6 helpt om je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Wanneer je niet nemen in genoeg calorieën, je lichaam is afhankelijk van vitamine B6 om de opgeslagen koolhydraten en voedingsstoffen om te zetten in glucose om de bloedsuikerspiegel zelfs houden.

Waarschuwing

Geneesmiddelen zoals theofylline, dat een middel tegen astma voor kinderen, kan vitamine B6 in het lichaam verminderen. Alcoholisten en mensen met slechte voedingsgewoonten kunnen ook kleinere hoeveelheden vitamine B6 in het lichaam.