Wat zijn de gezondheidsvoordelen van omega-3 visolie?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van omega-3 visolie?

Omega-3 vetzuren zijn lange-keten meervoudig onverzadigde vetten in bepaalde voedingsmiddelen, zoals vis. De twee meest heilzame omega-3 vetzuren zijn DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur); beide zijn te vinden in vette vis, zoals zalm, makreel, meer forel en witte tonijn. Essentiële voedingsstoffen uit visolie helpen handhaven van een evenwichtige productie van hormoonachtige stoffen bekend als prostaglandinen en bieden vele voordelen voor de gezondheid in de preventie van diverse ziekten.

Vecht hartziekte

Omega-3 vetzuren in visolie voordelen die cardiovasculaire ziekte of op een hoog risico op de ziekte. Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek blijkt dat omega-3-vetzuren verlagen het risico op een abnormale hartslag, verlagen triglyceride niveaus, iets lagere bloeddruk en vertraagt ​​de groei van atherosclerotische plaque. Voor mensen met coronaire hartziekte en hoge triglyceriden, het nemen van visolie supplementen biedt meer voordelen dan ze zouden ontlenen aan de consumptie van voedsel, volgens de website van de American Heart Association.

Potentiële Cancer Verloopstukken

Studies hebben aangetoond dat omega-3 vetzuren in visolie worden gewoonlijk gemaakt door kankerpatiënten en kan het risico van bepaalde typen kanker te verminderen. Dit omvat borst, prostaat-en darmkanker. Visolie vermindert de groei van kankercellen.

Zwangerschap Voordelen

Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor het begin van de visuele en neurologische ontwikkeling van een baby. Een verhoogde inname is aangetoond dat vroegtijdige bevalling te behouden, verhoogt geboortegewicht, vermindert het risico op pre-eclampsie en het risico op allergieën bij kinderen verminderen. Bovendien, omega-3 vetzuren zijn gunstig na de bevalling te dragen tot moedermelk.

Stemmingsstabilisator

Visolie is gunstig als een stemming stabilisator en geeft verlichting van depressie, angst, stress, verdriet, mentale vermoeidheid en andere zenuwstoornissen. Positieve resultaten zijn ook getoond in postpartum depressie. Verder onderzoek geeft therapeutische voordelen in de kindertijd depressie.

Extra voordelen

Wetenschappelijke aanwijzingen dat de omega-3-vetzuren voordelen van visolie worden gebruikt om een ​​verscheidenheid van ziekten, volgens MedlinePlus website. Dit omvat verbetering van nierfunctie samen met bescherming tegen toxiciteit patiënten met orgaantransplantaties, pijn in gezamenlijke tederheid en ochtendstijfheid in verband met reumatoïde artritis, vermindering van angina pectoris, verlichting van pijnlijke menstruatie en vermindering van ontsteking bij patiënten met colitis ulcerosa.