Wat zijn de gevaren van Zantrex?

Zantrex, of Zantrex-3 zoals het gewoonlijk wordt genoemd, is een over-the-counter gewichtsverlies supplement vervaardigd door Zoller Laboratories. Volgens Zoller Laboratories, elke 2-capsule portie bevat meer dan 300 mg cafeïne, dus mensen die zeer gevoelig zijn voor cafeïne en degenen die een hoge bloeddruk, diabetes of hartaandoeningen moeten Zantrex niet nemen. Vanwege het hoge cafeïnegehalte er verschillende potentieel gevaarlijke bijwerkingen van Zantrex. Zoals bij elk dieet aan te vullen, is het altijd raadzaam om een ​​arts te raadplegen voor gebruik.

Angst

Omdat cafeïne is een stimulerend middel, zullen veel mensen ervaren angst, prikkelbaarheid, nervositeit, tremoren en / of overvloedig zweten bij het consumeren van grote doses van het geneesmiddel. Zoller Laboratories stelt het nemen van twee capsules voor elke maaltijd, tot zes capsules per dag. Een twee-capsule dosis Zantrex bevat meer cafeïne dan de 200 tot 300 mg per dag de Mayo Clinic beveelt als algemene maximum, zodat angst en nervositeit kan zeer diep zijn, vooral bij personen die reeds consumeren cafeïnehoudende dranken of voedingsmiddelen regelmatig . Angst en de bijbehorende fysieke effecten kan leiden tot meer ernstige psychische problemen en kan intensiveren voortgezet cafeïne gebruik.

Gastro-intestinale

De cafeïne in Zantrex kan leiden tot gastro-intestinale problemen zoals misselijkheid, braken, diarree of buikpijn. Deze bijwerkingen komen vaker voor bij personen vanaf Zantrex die niet regelmatig consumeren van cafeïne, en geven dus geen tolerantie voor het geneesmiddel niet te hebben. Veel gastro-intestinale bijwerkingen kunnen verdwijnen op hun eigen, maar aanhoudende klachten niet negeren. Langdurig braken of diarree kan matige tot ernstige uitdroging die kunnen leiden tot andere medische problemen veroorzaken. Raadpleeg een arts zo snel mogelijk als bloed in braaksel of ontlasting is, omdat dit een teken van gevaarlijke interne bloeden of een ernstige gastro-intestinale probleem kan zijn.

Hart

Grote hoeveelheden cafeïne, zoals in Zantrex kunnen snel of onregelmatige hartslag veroorzaken. Elke hoeveelheid cafeïne zal licht toenemen iemands hartslag, maar massale doses van het geneesmiddel gedurende een lange periode van tijd kan bijdragen aan verdere hartproblemen. Mensen die Zantrex moeten vermijden cafeïne dranken en voedingsmiddelen zoveel mogelijk vanwege het verhoogde risico van cardiovasculaire problemen in verband met langdurige hartritmestoornissen.

Slaap

Cafeïne veroorzaakt slaapstoornissen, zoals slapeloosheid of ongewone vermoeidheid in vele individuen. Terwijl deze twee bijwerkingen lijkt misschien tegenstrijdig, een van de grootste slaap-gerelateerde gevaren van hoog cafeïnegehalte Zantrex's is het onvermogen om zich te concentreren en zich te concentreren tijdens het rijden of het bedienen van gevaarlijke apparatuur. Cafeïne veroorzaakt veel mensen zeer moe, maar vaak zijn ze niet in slaap te vallen of in slaap te blijven gedurende langere tijd. Gebrek aan slaap kan een potentieel gevaarlijke situatie ontstaat wanneer de concentratie van een individu negatief wordt beïnvloed, en het immuunsysteem kan ook worden aangetast door het niet krijgen van voldoende kwaliteit van de slaap.

Drug Interactions

Sommige medicijnen en supplementen kan een negatieve interactie met cafeïne en mag niet worden ingenomen in combinatie met Zantrex. Antibacteriële antibiotica, zoals ciprofloxacine en norfloxacine, kan het lichaam in staat te breken cafeïne remmen. Dit verhoogt de tijd cafeïne verblijf in het systeem van een individu en kan de mogelijkheid van overdosering te verhogen. Theofylline en andere luchtwegverwijders hebben veel cafeïne-achtige effecten. Waarbij Zantrex terwijl de volgende soorten medicijnen verhoogt het risico van negatieve gastrointestinale en cardiovasculaire effecten. De Food and Drug Administration heeft een verbod van het gebruik van ephedra in supplementen als gevolg van het verhoogde risico op een beroerte, beslaglegging, hartaanval of overlijden. Sommige kruidenthee bevatten nog ephedra, en het is vooral gevaarlijk wanneer het wordt gebruikt in combinatie met cafeïne-bevattende geneesmiddelen zoals Zantrex.