Wat zijn de gevaren van Yerba Mate for Cancer?

Wat zijn de gevaren van Yerba Mate for Cancer?

Yerba mate is een mixdrankje met de geroosterde bladeren van het kruid, Ilex paraguariensis en water. Yerba mate zijn oorsprong in Zuid-Amerika en wordt steeds populairder in de Verenigde Staten. Een groot deel van de informatie beschikbaar is gekomen over de voordelen en risico's rondom Yerba mate. Hoewel de voordelen van Yerba mate worden momenteel besproken, zijn de gevaren van Yerba mate voor kanker ondersteund door tal van studies.

Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) en kanker

Recente studies hebben aangetoond dat het drinken yerba mate bevat Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen (PAK's). PAK's zijn ingedeeld als kankerverwekkend, of kankerverwekkende stoffen. Terwijl veel voedingsmiddelen bevatten sporen van PAK's, zijn sporen van PAK's niet beschouwd als een risico voor de gezondheid. Yerba mate, maar bevatte genoeg PAK's te vergelijken met het roken van een pakje sigaretten per dag.

Stimulerende effect en kanker

Yerba mate is een stimulant die cafeïne bevatten. Wanneer ze worden ingenomen in overmaat, kan cafeïne nervositeit en angst veroorzaken. Bovendien kunnen hoge niveaus van cafeïne hartslag en bloeddruk verhogen. Een recente studie aan de Universiteit van San Francisco heeft kankersterfte met hypertensie (hoge bloeddruk) gekoppeld.

Lever en vaatziekten en kanker

Studies hebben aangetoond dat de inname van grote hoeveelheden van Yerba mate heeft nadelige gevolgen voor de lever. De lever is zeer belangrijk bij het ontgiften van afvalstoffen in medicijnen, waaronder kanker medicijnen. Bovendien hebben recente klinische studies ontdekt een rechtstreeks verband tussen leverziekte en de vorming van kanker.