Wat zijn de gevaren van Verslaving aan pijnstillers?

Recept pijnstillers zijn vaak een noodzakelijk onderdeel van de behandeling na een operatie of letsel. Echter, wanneer deze niet correct gebruikt, kunnen ze heel gevaarlijk drugs geworden. Bezit en gebruik van deze pijnstillers zonder een goede recept is niet alleen illegaal, het kan ook leiden tot een verslaving die net zo levensbedreigend en moeilijk te breken als een verslaving aan elke andere illegale verdovende.

Opname

Bepaalde populaire pijnstillers kan verslavend angstwekkend snel geworden. Zij werken door te voorkomen dat de hersenen uitscheiden bepaalde chemicaliƫn om de pijn die ze behandelen blokkeren. Dit gevoel wordt bijna euforisch, en al snel voelt het lichaam kan niet functioneren zonder dit effect. Het is de reden dat pijnstiller verslaving zo gevaarlijk en moeilijk te breken. In sommige van de meer krachtige geneesmiddelen kan gevaarlijk ontwenningsverschijnselen gaan optreden in slechts zes uur na de laatste dosis. De terugtrekking is pijnlijk, en kan omvatten spierspasmen, koude rillingen, braken en paniekaanvallen. Bovendien, als het gebruik van pijnstillers te groot, plotseling stoppen - vaak aangeduid als "cold turkey" - kan leiden tot aanvallen en hartschade, die even gevaarlijk als aanhoudende verslaving.

Effecten op het lichaam

Pijnstillers zeer krachtige middelen en als zodanig niet bedoeld om te worden die in grote hoeveelheden. Hierdoor kan een verslaving om snel leiden tot negatieve bijwerkingen die niet wordt gezien bij normaal gebruik. Hartkloppingen en tragere ademhaling zijn snel te gebeuren. Op hun eigen deze zeer gevaarlijke omstandigheden, maar bij menging met de aanvullende, traditionele bijwerkingen zoals ziekte depressie en de resultaten kunnen fataal zijn. Vaak pijnstiller verslaafden zal ontaarden in een coma of zelfs sterven zonder waarschuwing.

Paracetamol overdosis

Een van de belangrijkste ingrediƫnten van het voorschrijven van pijnstillers is de chemische paracetamol. Dit is dezelfde pijnstillende middel in gemeenschappelijke over-the-counter pijnstillers. Maar in voorschrift niveau pijnstillers is aanwezig in zeer grote hoeveelheden samen met andere pijn-verdovende stoffen. Paracetamol in de gevonden in pijnstillers hoeveelheden is niet bedoeld voor zware consumptie. Te veel van het kan onherstelbare schade aan de lever die kan leiden tot de dood binnen enkele dagen veroorzaken. Andere resultaten van paracetamol overdosis omvatten convulsies, geelzucht en ernstige inwendige pijn.