Wat zijn de gevaren van Theanine?

Wat zijn de gevaren van Theanine?

Theanine, ook L-theanine is een aminozuur in thee en champignons volgens de Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Theanine, dat beschikbaar is als een voedingssupplement is, bevat antioxidanten, bevordert gewichtsverlies en wordt gebruikt als een alternatief voor angst behandeling vanwege de ontspannende eigenschappen.

Kalmerend Interactie

Theanine wordt soms gebruikt als een kruiden kalmerend. Er moet echter niet in combinatie met andere sedativa mogelijk gevaarlijke verhoogde sedatieve effecten te voorkomen, volgens Sloan-Kettering.

Stimulant Interactie

Theanine mag niet worden ingenomen met stimulerende middelen zoals diethylpropion, epinefrine, fentermine en pseudo-efedrine, volgens WebMD. Stimulerende middelen versnellen het zenuwstelsel. Relaxerend effect theanine tegen te gaan van de effecten van stimulerende medicijnen.

Verlaagt goede cholesterol

Theanine verlaagt de totale cholesterol, betekent verlaagt zowel low-density lipoprotein (slechte cholesterol) en high-density lipoproteïne (goed cholesterol) Volgens Sloan-Kettering. Hoewel het verlagen low-density lipoprotein gunstig is enige high-density lipoprotein cholesterol nodig weg van de slagaders naar de lever waar het wordt geleid door het lichaam te dragen, volgens de American Heart Association.

Lage bloeddruk

Theanine wordt aangetoond dat de bloeddruk verlagen en mag niet worden ingenomen met antihypertensiva, volgens WebMD. Inname van theanine met geneesmiddelen die de bloeddruk kan leiden tot gevaarlijk lage bloeddruk te verlagen.

Mogelijke zwangerschap complicaties

Hoewel het risico voor de baby's is onbekend, WebMD suggereert dat zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven te vermijden theanine. Theanine is een van de weinige voedingssupplementen die de bloed-hersenbarri├Ęre passeert, volgens Life Extension Magazine. Deze factor kan mogelijke risico's voor foetussen, zuigelingen en kleine kinderen te vergroten.