Wat zijn de gevaren van soja?

Wat zijn de gevaren van soja?

Noem het woord "soja" - een peulvrucht van Oost-Aziatische afkomst - naar iemand, en de woorden "gezond" of "health food" zijn waarschijnlijk gedachten te komen. Het wordt meestal verkocht in lokale supermarkten als vlees en zuivel vervanger. Bovendien is soja de eiwitrijke groente in de wereld. Hoewel soja heeft zijn voordelen, heeft een aantal gezondheidsrisico's ook.

Pytoestrogens

Fyto-oestrogenen zijn plantaardige verbindingen die kunnen fungeren als een lichamelijke oestrogenen (dus het voorvoegsel "fyto", wat "plant") zijn, en sojaplanten met more phytoestrogens bezitten dan andere voedselbron in de wereld. Hoge oestrogeen niveaus zijn bekend om een ​​belangrijke oorzaak van medische aandoeningen zoals borstkanker, onvruchtbaarheid en een laag libido zijn.

Zo zou volgen dat fyto-oestrogenen kunnen hebben hetzelfde effect wanneer sojaproducten worden ingenomen. Een dergelijke theorie wordt bevestigd door rapporten, zoals een studie uit 2001 dat dat genisteïne en daidzeïne bepaald - de belangrijkste fyto-oestrogenen in soja - kan borsttumor groei te simuleren, zelfs in kleine hoeveelheden.

Goitrogenen

Goitrogenen zijn stoffen die uw schildklier onderdrukken, het beperken van de hoeveelheid jodium kan nemen. Het resultaat is dat de schildklier de benodigde hoeveelheid jodium krijgt, en dergelijk gebrek schade het. Wanneer dat gebeurt, kan je gewicht, krijgen sneller moe, de concentratie te verliezen en de controle verliezen over je stemmingen.

Fytaten

Fytaten zijn opslag vormen van fosfor gevonden in alle granen, zaden, noten en peulvruchten. Soja bevat een hoog gehalte aan fytaten. In feite, wordt het bedrag binnen soja dacht te hoog om te verdunnen of te ontdoen van hen helemaal te zijn. Fytaten zijn gevaarlijk omdat ze de opname van mineralen in het spijsverteringskanaal kan belemmeren.

Remmers van Tyrpsin

Soja is rijk aan trypsine remmers, wat betekent dat vertraagt ​​of stopt de chemische reactie van dit enzym. Aangezien trypsine is een enzym nodig ontsluitingseiwit, kan een vermindering van het leiden vele spijsverteringsproblemen. Dit omvat maagkrampen en diarree. Trypsine remmers kunnen ook leiden pancreasontregelingen.

Gebruik in Azië

Sommige mensen kunnen beweren dat soja is gebruikt door inwoners van Azië al eeuwen, dus moet het hen meer vatbaar voor de gevaren van soja dan mensen van enige andere regio in de wereld te maken. Echter, de meeste mensen in Azië eet het equivalent van twee theelepels soja elke dag. Dit staat in schril contrast met het Westen, waar het algemeen wordt gebracht als een gezondheidsvoedsel of als alternatief voor bepaalde voedingsmiddelen. Plus, de soja-Aziaten eten wordt meestal met hoge gisting, waardoor het een stuk makkelijker te verteren maakt. Mensen in Azië over het algemeen niet de hiervoor genoemde negatieve effecten tegen dezelfde tarieven als de mensen in het Westen ervaren.