Wat zijn de gevaren van Polycarbonaat waterflessen?

Wat zijn de gevaren van Polycarbonaat waterflessen?

Polycarbonaat flessen water, die herbruikbare hard plastic containers, zijn een prima manier om te vervoeren drinkwater maar ze kunnen veel meer kwaad dan goed doen. Fabrikanten zijn het vervangen van andere soorten plastic en materialen voor polycarbonaat in de markt en onderzoek blijft het verhogen van de lijst van gezondheidsproblemen in verband met polycarbonaat.

BPA

De fundamentele bouwsteen van polycarbonaat is een chemische stof genaamd bisfenol A (BPA) en ita € ™ s dit ingrediënt dat de oorzaak is van alle zorg. BPA werd oorspronkelijk bestudeerd als een synthetisch oestrogeen. Later ontdekten wetenschappers konden ze een stijve soort plastic te creëren door het combineren van BPA-moleculen. Het probleem met BPA is dat het makkelijk loogt in voedsel of water zelfs bij lage temperaturen.

Gezondheidsproblemen

Wetenschappers aan de Case Western Reserve waren de eerste om te ontdekken uitspoeling van polycarbonaat op de waterleiding van het laboratorium muizen. Latere studies hebben aangetoond waarom BPA is zo schadelijk. De stof is gekoppeld aan abnormale ontwikkeling van de voortplantingsorganen, chromosomale fouten die leiden tot aangeboren afwijkingen en miskramen, vleesbomen en cysten, en aanleg voor bepaalde kankers.
Onderzoekers aan de Universiteit van Cincinnati concluderen dat BPA is een hormoonontregelaar, dat het verandert de functie van het endocriene systeem door het nabootsen van de taken van de natuurlijke hormonen.

Water Flessen en Meer

Flessen water zijn slechts een van de producten gemaakt van polycarbonaat plastic. Het materiaal is gebruikt voor sport flessen, zuigflessen, als sealing, in magnetron gerechten en waterkoeler containers. Polycarbonaat water flessen meestal No. 7 gestempeld op de bodem van de container.
BPA is niet alleen te vinden in polycarbonaat plastic. Het bestaat als een deeltjes in het milieu, wordt gevonden in de lucht die we inademen en het stof in onze huizen. Met ingang van 2008 werd ongeveer £ 8200000000 van BPA wordt geproduceerd per jaar.

Alternatieven

Wetenschappers bestuderen BPA mensen aansporen om alternatieven voor polycarbonaat producten te vinden. Metalen waterflessen worden voorgesteld als een beter middel om het transport van water. Daarnaast worden ouders aangespoord om glas te gebruiken in plaats van plastic flessen voor zuigelingen.
Terwijl de polycarbonaat industrie inspanningen heeft verzet, zijn wetenschappers lobbyen om polycarbonaten verwijderd uit toepassingen waar het problemen met het drinken van water en voedsel kan veroorzaken.