Wat zijn de gevaren van orale anticonceptiva?

Voor sommige vrouwen, de voordelen opwegen tegen de gevaren van orale anticonceptiva, maar vrouwen met bepaalde medische aandoeningen of degenen die nadelige bijwerkingen ervaart tijdens het gebruik van orale anticonceptiva kan nodig zijn om een ​​alternatieve anticonceptiemethode te kiezen. Zorgverleners scherm voor belangrijke contra-indicaties, maar veel vrouwen zijn niet geïnformeerd over de gevaren van orale anticonceptiva, zoals vitamine-deficiëntie en post-pil amenorroe.

Soorten

Er zijn twee soorten van orale anticonceptiva - pillen die alleen progestine en pillen die zowel oestrogeen als progestageen bevatten bevatten. Progestageen orale anticonceptiva waarschijnlijk minder ernstige bijwerkingen veroorzaken maar ook nagenoeg tegen zwangerschap. Andere hormonale anticonceptiemiddelen, zoals anticonceptie patches en injecties, produceren bijwerkingen en gevaren vergelijkbaar met orale anticonceptiva.

Side Effects

Vaak voorkomende bijwerkingen van orale anticonceptiva bevatten onregelmatige spotting of bloeden, misselijkheid en braken, gevoelige borsten, gewichtstoename en stemmingswisselingen. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal na drie cycli. Meer ernstige bijwerkingen kunnen een beroerte, bloedstolsel en geelzucht omvatten. De kans op bijwerkingen is verhoogd bij vrouwen die roken of zijn ouder dan 35. Medische aandoeningen zoals bloedstolling aandoeningen, obesitas, diabetes of een hoog cholesterol ook het risico van ernstige orale anticonceptiva bijwerkingen verhogen. Sommige vrouwen ervaren abnormale haaruitval of overmatige haargroei bij het nemen van orale anticonceptiva.

Contra-

Vrouwen die hebben een geschiedenis van bloedstolsels, hoge bloeddruk, geelzucht tijdens de zwangerschap of ernstige migraine mag geen orale anticonceptiva nemen. Bepaalde hart- en vaatziekten en hepatitis verhogen ook de risico's van orale anticonceptiva. Vrouwen met een familiegeschiedenis van borstkanker, baarmoederhalskanker of leverkanker dienen de risico's met een deskundige zorgverlener te bespreken, omdat orale anticonceptiva zijn gekoppeld aan een verhoogde exemplaar van deze kankers.

Amenorroe

Ongeveer 3% van de vrouwen die stoppen met het nemen van orale anticonceptiva ervaring post-pil amenorroe, een uitblijven van de menstruatie gedurende zes maanden of langer. Hoge niveaus van oestrogeen en progestine in orale anticonceptiva Reactie naar de hypofyse voldoende hormoon in het lichaam aangeven. Bij langdurig gebruik, de hypofyse stopt met de productie van oestrogeen en progesteron, zelfs na gebruik van orale anticonceptie heeft opgehouden, zodat noch de eisprong of menstruatie optreedt. Wanneer menstruatie niet spontaan terugkeert, kan oestrogeen blokkers voorgeschreven oestrogeen stimuleren door de hypofyse.

Vitaminegebrek

Orale anticonceptiva interfereren met het lichaamseigen € ™ s absorptie van foliumzuur, vitamine B6, selenium en vitamine C. Foliumzuur voorkomt bloedarmoede en cel veranderingen die kunnen leiden tot kanker. Op lange termijn een tekort aan foliumzuur kan leiden tot bloedarmoede, spijsverteringsstoornissen en een verhoogd cardiovasculair risico. Vitamine B6 deficiëntie is gekoppeld aan depressie. Selenium en vitamine C zijn beide belangrijk voor het handhaven van een gezond immuunsysteem. Vrouwen die orale anticonceptiva moet supplementen overwegen of het verhogen van de consumptie van vitamine-rijke voedingsmiddelen om dergelijke vitaminetekorten te voorkomen.