Wat zijn de gevaren van Open Cuts & schaafwonden?

Wat zijn de gevaren van Open Cuts & schaafwonden?

Als het gaat om beschrijving, de term "cut" is zeer vaag. Cuts, juister aangeduid als open wonden, kan meestal worden onderverdeeld in vijf basistypen: schaafwonden, snijwonden, insnijdingen, avulsies en puncties. Een persoon krijgt een slijtage wanneer de huid wordt geschraapt door een ruwe service. Snijwonden optreden wanneer het zachte weefsel is jaggedly, onregelmatig of botweg gescheurd of gebroken. Open wonden veroorzaakt door messen, gebroken glas of scheermesjes bekend als insnijdingen. Avulsies optreden wanneer weefsels weg te zijn gescheurd uit het lichaam met kracht. Steekwonden zijn wanneer een voorwerp doorboort een klein gaatje in het weefsel. Hoewel de vijf open wonden verschillen oorsprong, allemaal vatbaar voor infecties zoals cellulitis, necrotiserende subcutane en gas gangreen als ze niet worden behandeld.

Cellulitis

Deze bijzondere vorm van huidinfectie optreedt wanneer streptokokken of stafylokokken bacteriën tasten de huid door middel van een open wond en een verzwakking van de huidcellen. Meestal infecteert de onderste helft van het menselijk lichaam, cellulitis maakt warm, gezwollen, rood en gevoelig aanvoelt huid. Af en toe, de infectie veroorzaakt ook koorts, hoofdpijn en koude rillingen. Hoewel de meeste gevallen van cellulitis worden behandeld met orale antibiotica, ernstige gevallen vereisen soms artsen antibiotica intraveneus beheren. Te ontwijken aanbestedende cellulitis, schone kleine snijwondjes en vermijd heropening genezende wonden.

Necrotiserende Subcutane

Hoewel het komt ook voor wanneer bacteriën infecteert weefsel door open wonden, necrotiserende subcutane infecties resulteren in meer ernstige infectie dan cellulitis. De infectie veroorzaakt huid te zwellen, ontstoken raken, blush rood en heet om aan te raken. Als de reeds ernstige infectie toeneemt, kan de cut gangreen ontwikkelen. Als onmiddellijk behandeld met antibiotica, kan gangreen worden vermeden. Om te omzeilen wordt toegebracht door een necrotiserende onderhuidse infectie, wassen open wonden onmiddellijk en houdt de genezing te snijden schoon.

Gangreen

Deze gevaarlijke infectie van de huid weefsel treedt op wanneer een open gesneden wordt geïnfecteerd door een bacterie, zoals Clostridium. Gas gangreen is een potentieel dodelijke infectie, en leidt de besmette persoon te lijden aan koorts, hart palpatatations en extreme pijn. De geïnfecteerde wond zwelt op, en de huid eromheen wordt bleek en soms brengt een roestkleurige, ranzig ruikende vloeistof. Te wijten aan hoe snel gas gangreen zich verspreidt, moet penicilline intraveneus worden toegediend en de doden, besmettelijke weefsel moet onmiddellijk en volledig worden verwijderd via een operatie. Om het potentieel dodelijke infectie te voorkomen, altijd wassen en klep open bezuinigingen.

Eerste Hulp bij Open Cuts

Of de snede gebeurt om een ​​slijtage, verwonding, incisie, doorboren of avulsion zijn, kan een paar voorzorgsmaatregelen te eerste hulp worden genomen om open wonden minder vatbaar voor infecties. Laat de cut bloeden zonder druk uit te oefenen, waardoor de open wonde om zichzelf schoon te maken. Zodra het bloeden stopt, was de snede met warm water en zeep. Vóór het opzetten van een bandage, bevrijden de wond van alle objecten. Als de cut is klein, waardoor de wond meestal unbandanged maakt het mogelijk om sneller te genezen.