Wat zijn de gevaren van Megace Medicatie?

Megace of megestrolacetaat is een recept medicatie gebruikt om ernstige verlies van eetlust en gewichtsverlies bij patiënten met HIV of aids te behandelen. Megace vormt een risico voor schadelijke bijwerkingen bij sommige patiënten.

Significante Gevaren

De meest significante of gemeenschappelijke gevaar Megace hyperglykemie of verhoogde bloedsuiker, die ongeveer 3 tot 6 procent van de patiënten beïnvloedt, volgens FDA studies gepubliceerd op RxList.

Effecten

Dit veroorzaakt hyperglycemie, Megace veroorzaakt sommige patiënten ontwikkelen type 2 diabetes, een aandoening waarbij de cellen in het lichaam reageren niet op insuline. Patiënten bij wie type 2 diabetes te ontwikkelen vanuit Megace meestal geconfronteerd met een levensduur van het nemen van insuline-injecties of orale diabetes medicijnen om de ziekte onder controle.

Time Frame

Na Megace wordt langer dan 12 weken, heeft het potentieel om andere ernstige complicaties, volgens RxList. Deze complicaties omvatten de vorming van bloedstolsels en longembolie, of een bloedklonter die reist naar de longen en veroorzaakt bloeden.

Opname

Patiënten die plotseling stopt met het Megace lopen het risico voor het ontwikkelen van bijnierinsufficiëntie, een levensbedreigende aandoening waarbij uw lichaam produceert te veel cortisol en aldosteron. Tekenen van bijnierinsufficiëntie zijn vermoeidheid, misselijkheid, braken, buikpijn, plotseling gewichtsverlies, spierzwakte, duizeligheid bij het opstaan, uitdroging, angst en depressie, meldt de Penn State University.

Overwegingen

In FDA studies op proefdieren Megace verminderde de productie van sperma, waardoor mannelijke onvruchtbaarheid, maar het is niet bekend of dit fenomeen bij mensen optreedt, waarschuwt RxList. Omdat het heeft ook de potentie om schade aan de foetus veroorzaken, artsen beperken het gebruik van Megace bij zwangere vrouwen om gevallen waarin er geen veilig alternatief voor de behandeling.