Wat zijn de gevaren van Lobelia?

Wat zijn de gevaren van Lobelia?

Lobelia is algemeen bekend als lobelia, Indische tabak, vomitroot, bladderpod en gagroot. Het is gebruikt als een traditionele remedie voor respiratoire aandoeningen, waaronder astma en bronchiale infectie. Terwijl Lobelia wordt vaak gebruikt in traditionele en kruidengeneeskunde, is het belangrijk om bewust te zijn van de risico's voordat u besluit dat het goed voor je is.

Braken

Wanneer de gebruikte hoeveelheid te hoog is zal Lobelia braken en misselijkheid. In sommige gevallen, wanneer lobelia wordt gebruikt als een zuiverend dit wenselijk geacht. Hoewel de plant zelf giftig wordt beschouwd, een van de redenen is het nooit de dood veroorzaakt is dat het zorgt ervoor dat de persoon over te geven voordat de toxiciteit wordt fataal. Vanwege de emetische effecten geassocieerd met Lobelia, moet het niet worden gegeven aan kinderen onder de leeftijd van zes jaar.

Diarree

De misselijkheid die verder gaat met lobelia inname kan ook leiden tot diarree. Indien diarree blijft gedurende langere tijd, de persoon moet worden door een arts. Diarrrhea kan uitdroging veroorzaken door de snelle verwijdering van water uit het lichaam.

Zweten

Lobelia kan overvloedig zweten en trillingen in iemand die het heeft genomen veroorzaken. Het zweten kan ook worden gecombineerd met een snelle hartslag, die alarmerend kan zijn. Vanwege dit, mensen die hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk of epilepsie moeten niet Lobelia nemen.

Geestelijke verwarring

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan lobelia ook leiden tot geestelijke verwarring. Dit kan variƫren van een milde tijdelijke desoriƫntatie een toestand van verwarring. Geestelijke verwarring als gevolg van de Lobelia kan betekenen dat de persoon moet stoppen met het nemen van de drug, totdat hij een arts heeft geraadpleegd over de situatie.