Wat zijn de gevaren van langdurig gebruik Contacten?

Wat zijn de gevaren van langdurig gebruik Contacten?

Extended wear contactlenzen zijn gemaakt om te dragen de hele dag en nacht, zelfs tijdens het slapen, voor maximaal zeven dagen. Terwijl ze bieden comfort en gemak, uitgebreid wear lenzen ook komen met een aantal potentiële gevaren.

Gevaren

Aangezien zij niet nachts zijn verwijderd, uitgebreid wear contactlenzen sterk verminderen van de hoeveelheid zuurstof bereiken van de cornea. Bacteriën kunnen ook worden gevangen onder de lenzen. Deze omstandigheden kunnen leiden tot een groot aantal infecties, van iets zo eenvoudig als roze oog op potentiële blindheid.

Overwegingen

Zwemmen, roken of blootstelling aan andere oog irriterende stoffen, terwijl het dragen uitgebreid slijtage contacten zal het risico op infectie verhogen.

Waarschuwingen

Mensen met diabetes, lage traanproductie, of het nemen van medicijnen die hoge niveaus van zuurstof nodig om het hoornvlies nodig hebben om hun arts te raadplegen voordat u uitgebreid wear contactlenzen.

Voorzorgsmaatregelen

Om het risico op infectie te verkleinen, moet langdurig gebruik contactlenzen worden verwijderd en afgevoerd volgens de instructies. Let goed op eventuele veranderingen in gezichtsvermogen, uiterlijk, of sensatie. Verwittig uw arts bij de eerste tekenen van problemen.

Misvattingen

Langdurig gebruik contacten niet nood- Dragendeplaat lenzen, die zijn ontworpen om te worden gedragen gedurende 30 opeenvolgende dagen.