Wat zijn de gevaren van hoogspanningslijnen?

Wat zijn de gevaren van hoogspanningslijnen?

We zijn allemaal verwend door het feit kunnen we onze huizen verlichten door de eenvoudige klep van een schakelaar, maar als een nutsbedrijf kondigt plannen aan hoogspanningslijnen te bouwen in onze buurt veel mensen bezwaar. Deze bezwaren zijn niet alleen over het hebben om te kijken naar lelijke stalen torens van onze achtertuinen, sommige zijn gebaseerd op de bezorgdheid over het gevaar van de elektromagnetische velden (EMV), geproduceerd door deze lijnen.

Transmission Lines en EMF

Zendvermogen lijnen zijn de hoge spanning, hoge capaciteit lijnen die elektriciteit te vervoeren van de centrales en onderstations te wijken. Deze transmissielijnen vervolgens vertakken in de distributie lijnen die commerciële gebouwen en residentiële woningen te voeden. Het is de hoogspanningslijnen die hoge niveaus van EMF uitstoten en maak bezorgdheid over continue blootstelling.

Alledaagse EMF's

Elektrische magnetische velden worden opgewekt door elektriciteit. Man-made velden zijn zowat overal. Huishoudelijke apparaten produceren een laag niveau van EMF, kan onweer super-hoge niveaus en zelfs de gangpaden te produceren in de gekoelde delen van uw supermarkt produceren een gematigd niveau. Echter, slapen onder een elektrische deken of kopen van een halve liter ijs zijn niet van groot belang omdat blootstelling niet lang genoeg of hoog genoeg om mensen in gevaar.

Wonen aan Power Lines

Afhankelijk van welke studie men leest, woon in de buurt van hoogspanningslijnen is veilig als je huis ligt ver genoeg van de lijnen. In Californië is er een "set back" afstand op transmissielijnen van prive-eigendom van 150 meter, maar een studie van 2005 door kanker bij kinderen onderzoeksgroep rapporten de Universiteit van Oxford, "Kinderen die binnen 220 meter van een hoogspanningslijn had een 70 procent groter risico slachtoffer te worden van leukemie. "

De Environmental Protection Agency (EPA)

Toenemende bezorgdheid over het risico van kinderen die in de buurt van hoogspanningslijnen kreeg de aandacht van de EPA's en ze overlegd met de National Institutes of Health National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS). Hun studie uit 1998 concludeerde: "Power Line magnetische velden zijn een mogelijke oorzaak van kanker".

Vermijd blootstelling

Sinds nutsbedrijven blijven beweren dat het leven in de buurt van de juiste set-back transmissielijnen is veilig en zelfs de federale regering kan alleen maar concluderen dat magnetische velden een "mogelijke" oorzaak van kanker, lijkt het veiligste om te doen is de blootstelling aan hoge spanningen te voorkomen hoogspanningslijnen. Als u de Universiteit van Oxford studie geloven, de enige veilige huis om in te wonen zou zijn ten minste 600 meter van elke transmissielijn.