Wat zijn de gevaren van GGO's?

Wat zijn de gevaren van GGO's?

GGO staat voor genetisch gemodificeerd organisme. Scripties organismen zijn meestal planten die genetisch gemanipuleerd zijn voor een specifieke set van eigenschappen, waaronder grootte, kleur levendigheid, en houdbaarheid. Het probleem met deze gewassen is dat ze nog in het relatieve begin ontwikkelingsstadia en we weinig van de mogelijke gevaren van het gebruik ervan te begrijpen.

Verminderde voedingswaarde van voedingsmiddelen

Genetisch gemodificeerde groenten en fruit zijn ontworpen voor optimale oppervlakkige kenmerken van de producten. Het gevaar is echter dat de nadruk in dit proces niet gericht op versheid en voedingswaarde van het fruit. Om deze reden is het gemakkelijk voor de consument te misleiden door frisse genetisch gemodificeerde producten die in werkelijkheid is geweest op de plank voor de dagen en heeft veel van zijn oorspronkelijke smaak en voedingswaarde verloren.

Wijdverspreide misoogst

Genetische diversiteit is de sleutel voor immuniteit in levende dingen. Gewassen die niet genetisch gemodificeerd hebben het voordeel van een verscheidenheid van genen in het zwembad te voorzien van bescherming tegen ziekten en plagen. Genetisch gemodificeerde gewassen, in contrast, hebben identieke genetische structuur. Dit betekent dat als een ziekte, virus of parasiet muteert zodat het gemakkelijk aanvallen die plant zou de gehele oogst verloren. Op grote schaal kan dit worden verwoestende niet alleen de landbouwer maar de regionale economie en erger. Niet alleen heeft deze een bedreiging vormen voor de GGO-gewassen, maar het vormt ook een bedreiging voor niet-GGO-voedsel in dat ze kunnen worden cross-polinated door vogels, bijen, vlinders of met kwetsbare GGO-genen, waardoor ze gevoelig zijn voor dezelfde ziekten en plagen.

Toegenomen gebruik van herbiciden en pesticiden

Veel genetisch gemodificeerde gewassen zijn ontwikkeld resistent tegen conventionele herbiciden en pesticiden te zijn. Dit is omdat boeren willen de mogelijkheid om hun velden spuiten met deze chemicaliën, het doden van de insecten en onkruid zonder dat het gewas wordt aangetast. Het probleem met dit systeem is dat het sterk afhankelijk chemicaliën die ongezond voor het milieu en de mens. Onlangs zijn verhalen gepubliceerd door Reuters beschrijft studies waarin kinderen koppelen met een hoge concentratie van agrarische pesticiden in hun urine met Attention Deficit Hyperactivity Disorder.

Ecologische Gevaren

Een ander gevaar van het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen in de landbouw is dat het onmogelijk is om ze te bevatten op één plek, en als ze eenmaal zijn ingevoerd in de lokale flora hebben ze de kans om ze te verdringen en verstikken uit vele lokale plantensoorten. Gezien het feit dat we weinig over het gebruik en de toepassingen van de vele botanische rond het ons weten, dan is dit een mogelijke ecologische ramp. In dezelfde lijn, zal elke genetisch gemodificeerde cultivar we loslaten, of een virus of bacterie resultaten uit het gebruik ervan onmogelijk zijn om te herinneren of te bestrijden.