Wat zijn de gevaren van Fentanyl Patch?

Fentanyl is een synthetisch opioïde matige tot ernstige pijn. De meest voorkomende vorm van fentanyl is een pleister. De patch is vast aan de huid en het geneesmiddel langzaam transdermaal toegediend. Fentanylpleisters hebben bijwerkingen die variëren van bijwerkingen van een overdosis.

Functie

Fentanyl is een sterke pijnstiller die de huid binnenkomt en snel hecht aan mu-receptoren in de hersenen. Mu receptoren opiaatreceptoren het centrale zenuwstelsel onderdrukken en de hoeveelheid pijn verminderen.

Tolerantie

Fentanyl wordt gebruikt bij patiënten die worden beschouwd als opioïd-tolerant. Patiënten die niet al gebruik van pijnstillers kan gemakkelijk een overdosis fentanyl patches. Volgens de Universiteit van Maryland, dient fentanyl alleen worden gegeven aan patiënten die momenteel worden gevoerd dagelijkse doses morfine (60 mg), oxycontin (30 mg) of hydrocodon (8 mg).

Overdosis

Te veel fentanyl kan leiden tot respiratoire depressie. Fentanyl overdosis kan optreden als de patiënt worden twee pleisters tegelijkertijd of als de pleister breekt en de vloeistof wordt geabsorbeerd in de huid. Respiratoire depressie kan leiden tot een hartstilstand.

Spijsvertering en Dermatologie

Opiaten medicatie vertraagt ​​de spijsvertering van het maagdarmkanaal. Patiënten die fentanyl pleisters gebruikt kan constipatie, misselijkheid en braken. Dermatologische gevaren omvatten erytheem, papels, jeuk en uitslag.

Gevaren

Fentanyl is een krachtige pijnstillers die kunnen leiden tot het centrale zenuwstelsel en ademhalingsdepressie, zwakte, ademhalingsproblemen en mogelijk hartstilstand. Mensen die gevaarlijke hoeveelheden fentanyl niet neemt, kan het bewustzijn verliezen en hun huid weer een blauwachtige bleke kleur. Neem contact op dringende medische diensten als observatie van deze symptomen zich voordoen.