Wat zijn de gevaren van Electronic Medical Records?

De gevaren van elektronische medische dossiers zijn talrijk als de administratie niet in strikte overeenstemming met de regels worden gehandhaafd. Helaas wordt een brede verspreiding van particuliere elektronische medische informatie in snel tempo een realiteit.

Privacy

Veel klinieken en ziekenhuizen gebruiken particuliere bedrijven om hun elektronische medische dossiers te beheren. Deze bedrijven vallen niet onder het Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) regelgeving vallen, en kan niet garanderen volledige vertrouwelijkheid van de records.

Fouten

Hoewel elektronische dossiers verlichten veel fouten in verband met papieren dossiers, bieden zij een nieuwe reeks van problemen. Zo wordt elektronisch verzonden naar het patiƫntendossier data vaak vergeten, wat kan leiden tot verdere medische problemen.

Misdiagnosis

Defecte software is soms verantwoordelijk voor de verkeerde toediening van medicatie en doseringen. Bugs in een aantal van de software wordt geassocieerd met een foute diagnose, wat vaak leidt tot rechtszaken.

Arts Productiviteit

Veel artsen klagen dat het gebruik van een computer om medische gegevens te melden is omslachtig en tijdrovend. Dit leidt tot vertraging in de behandeling en verlengd afspraak tijden.

Ondoeltreffendheid

De leden van de informatie kan eenvoudig worden gegenereerd om de voorwaarden van de patiƫnt te documenteren. Te veel informatie leidt tot redundantie, die het mogelijk maakt voor medisch belangrijke gegevens moeten worden over het hoofd gezien.