Wat zijn de gevaren van een hoge bloedsuikerspiegel?

Als uw bloedsuikerspiegel te hoog zijn, kunnen gevaarlijke complicaties te ontwikkelen in je lichaam. Hoewel je ze niet kunt merken al jaren, ze opdagen uiteindelijk, en de resultaten kunnen worden verwoestende voor u en uw gezin. Je lichaam reageert anders op medische aandoeningen, behandeling en medicatie, en het verouderingsproces sneller beweegt wanneer uw bloedsuiker niet onder controle is. Een levensstijl die de bloedsuikerspiegel blijft zelfs kan u helpen in je lichaam voorkomen dat de gevaren van een hoge bloedsuikerspiegel.

Hartziekten en beroerte

Hart-en vaatziekten en beroerte te doden 65% van de mensen met een hoge bloedsuikerspiegel. Hoge bloedsuikerspiegel kan de hoeveelheid vet in uw bloed verhogen, waardoor de slagaders die het hart voorzien van bloed, zuurstof en voedingsstoffen naar verstopt raken. Heb je meer kans om voorwaarden die hart-en vaatziekten en beroerte, zoals hoge bloeddruk en cholesterol veroorzaken ontwikkelen. Hoge bloedsuikerspiegel kan stoppen met de bloedtoevoer naar de weefsels door het maken van uw lichaam het vormen van bloedproppen. Als de bloedtoevoer naar je hart en de hersenen wordt geblokkeerd, kan een beroerte en hart-en vaatziekten voorkomen.

Zenuw en bloedvat Damage

Zenuwbeschadiging beïnvloedt tot 70% van de mensen met een hoge bloedsuikerspiegel, waardoor pijn of verlies van gevoel in handen, armen, voeten en benen, wat kan leiden tot verlies van ledematen. Schade aan de kleine bloedvaten kan invloed hebben op uw ogen, nieren, benen en voeten, terwijl schade aan de slagaders van invloed op je hart en kan een beroerte veroorzaken.

Blindheid en nierziekte

Hoge bloedsuikerspiegel is de belangrijkste oorzaak van blindheid bij volwassenen. Vision problemen veroorzaakt door hoge bloedsuikerspiegel, de schade aan de bloedvaten in de retina, staar dat ooglenzen wolk, en glaucoom dat teveel druk creëren in het oog en veroorzaakt verlies van gezichtsvermogen. Nieren worden beschadigd wanneer de bloedvaten niet meer goed werken en afval dat meestal wordt verwijderd door de nieren opbouwt gifstoffen in het lichaam.

Zwangerschap

Hoge bloedsuikerspiegel tijdens de zwangerschap kan leiden tot baby's te groot om op natuurlijke wijze te leveren geworden. Het kan ook leiden tot aangeboren afwijkingen en miskramen.

HHNS en ketoacidose

Hyperosmolaire hyperglycemic nonketotic Syndrome (HHNS) is een aandoening die voorkomt bij ouderen met een hoge bloedsuikerspiegel veroorzaakt door ziekte, infectie of ongecontroleerde diabetes. U kunt uitgedroogd raken, toevallen ontwikkelen, en gaan in een coma als je niet krijgt een spoedbehandeling recht away.Ketoacidosis treedt op wanneer je lichaam niet genoeg insuline om suiker te gebruiken voor energie. Uw bloedsuikerspiegel stijgt en je lichaam breekt vet te gebruiken als energie. Dit proces veroorzaakt toxische zuren genoemd ketonen te vormen, wat kan leiden tot coma en de dood indien onbehandeld.