Wat zijn de gevaren van een CAT-scan om een ​​Peuter?

Wat zijn de gevaren van een CAT-scan om een ​​Peuter?

Een CAT (CT) scan maakt gebruik van röntgenstraling om foto's van de binnenkant van je lichaam te zorgen. CT scans worden gebruikt bij kinderen en volwassenen letsel, infectie of ziekte te diagnosticeren in bijna elk deel van het lichaam. Voor ouders kan het vooruitzicht van hun peuter met een CT-scan zorgen en angst veroorzaken. Omdat CT-scans te gebruiken X-stralen, kleurstoffen en vinden plaats in een afgesloten ruimte, de ouders zijn vaak bezorgd over de risico's en bijwerkingen van de diagnostische examen.

Overmatige blootstelling aan straling

De hoeveelheid straling door een CT-scan aanzienlijk meer dan dat van een standaard X-ray. Vanwege dit, zijn ziekenhuizen en centra voor medische beeldvorming vroegen om veel aandacht te besteden aan de CT-scans gegeven aan peuters. Sommige faciliteiten zijn gevonden om volwassen-sized stralingsdoses aan peuters of krijgen ze examens die te breed zijn te beheren. Peuters zijn bijzonder kwetsbaar voor de straling van CT-scans en hun lichaam en hersenen zijn nog in ontwikkeling en kan negatief beïnvloed worden door straling.

Verhoogd risico op kanker

De grootste zorg met peuter CT scans is het verhoogde risico op kanker. Volgens Cook Children's Health Care System, is er geen sluitend bewijs dat de straling van CT-scans veroorzaakt kanker, maar er zijn studies van grote populaties die CT-scans laten zien kan een lichte stijging van het risico op het ontwikkelen van kanker met ongeveer 0,05% veroorzaken geweest. Hoe meer scans van een peuter heeft over zijn leven, hoe groter zijn kans op het ontwikkelen van kanker.

Allergische reactie

Een CT-scan vereist de peuter krijgt een kleurstof of contrast materiaal oraal, rectaal of via een injectie. Dit materiaal benadrukt de weefsels, organen en bloedvaten worden onderzocht. Het is mogelijk de kleurstof kan een allergische reactie bij sommige peuters veroorzaken. De reactie kan leiden tot netelroos of jeuk die kunnen enkele minuten of uren. In ernstige gevallen kan de kleurstof ademhalingsproblemen of zwelling van de keel en lichaam.

Anesthesie Complicaties

Voor een CT-scan om succesvol te zijn, moet de peuter nog geheel lag. Sommige machines kunnen een scan te voltooien in een paar seconden, terwijl anderen kan oplopen tot 45 minuten. Peuters moeten stil te houden terwijl de CT-scan wordt uitgevoerd, die soms bijna onmogelijk. Peuters kunnen worden gegeven narcose of een kalmerend middel om hen te helpen door middel van het examen. Milde bijwerkingen van de medicatie kan misselijkheid, braken of duizeligheid sommige peuters veroorzaken. Meer ernstige bijwerkingen zijn een abnormale hartslag of bloeddruk, en ernstige pijn.