Wat zijn de gevaren van de Griep Neusspray?

Wat zijn de gevaren van de Griep Neusspray?

Vaccins voor zowel seizoensgebonden griep en H1N1 griep zijn verkrijgbaar door een injectie of neusspray.

Identificatie

De nasale vaccin bevat een levend verzwakt griepvaccin (LAIV) dat een bepaald virus of een combinatie van virussen gericht.

Effecten

"Verzwakte": het levend virus is verzwakt, zodat het niet kan groeien op lichaamstemperatuur. Volgens de Centers for Disease Control (CDC), kun je niet krijgen van de griep van de neusspray. Er zijn meldingen van milde reacties zoals hoesten, rillingen, vermoeidheid en zwakte zijn.

Betekenis

Nasale griepvaccin wordt niet aanbevolen voor mensen die onder de leeftijd van twee of boven de leeftijd van 49, vrouwen die zwanger zijn of mensen met een chronische ziekte of een verzwakt immuunsysteem die kunnen worden geïnfecteerd door zelfs een verzwakte virus zijn.

Overwegingen

Nasale vaccins verminderen het risico op griep met 92 procent bij kinderen in de leeftijd tussen 15 en 85 maanden. Dit betekent dat sommige mensen die het ontvangen nog steeds kan krijgen van de griep als ze weer zijn blootgesteld aan het virus.

Waarschuwing

Volgens de CDC, is er een kleine kans dat een persoon die de nasale vaccin ontvangt zijn nauwe contacten met de griep virus kan infecteren.