Wat zijn de gevaren van CPAP?

Slaapapneu is een slapende aandoening vaak geassocieerd met obesitas, hoewel het kan voorkomen bij gezonde mensen. Deze aandoening veroorzaakt pauzes in de ademhaling tijdens de nacht, zo vaak als 30 keer per uur in extreme gevallen. Het resultaat is een slechte slaapkwaliteit die uiteindelijk slaperigheid overdag. Een van de meest voorkomende behandelingen voor slaapapneu is een continue positieve luchtwegdruk machine, algemeen aangeduid als CPAP. De meeste patiënten met succes worden behandeld met CPAP, maar er zijn enkele gevaren machines.

Gevoel van Claustrofobie

Sommige patiënten vertonen gevoelens van claustrofobie van de CPAP masker. Dit gevoel kan lichte paniek of angst in sommige, waardoor het moeilijk om te slapen maakt veroorzaken. Een lichtgewicht masker kan helpen verminderen het gevoel van claustrofobie, maar niet volledig voorkomen probleem.

Facial Sores

De normale druk van een CPAP masker kan uiteindelijk leiden tot gevoeligheid, blaren of ruwe gezichtshuid. Dit is vooral gebruikelijk op de brug van de neus. Afgezien van het ongemak van dit probleem, kan open zweren potentieel besmet raken als ze niet goed verzorgd. Een gewatteerde masker kan helpen bij het verminderen van de kans op zweren, maar kan ze niet geheel te voorkomen.

Problemen met de luchtwegen

Infecties van de luchtwegen kan optreden als de CPAP componenten worden niet regelmatig schoongemaakt. Dit probleem kan vaker in verwarmde CPAP machines die vocht aan de lucht als extra warmte en vocht scheppen uitstekende voorwaarden voor bacteriën. Een algemeen ongemak gehele borst en longen is gebruikelijk, vaak als gevolg van een toename longvolume.

Dry Air

CPAP machines die droge lucht blazen kan droogheid in de mond en keel veroorzaken. De droge lucht kan leiden tot overmatige verstopte neus, waardoor het moeilijker te ademen door de neus. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan ernstige neusbloedingen ook optreden als gevolg van deze, maar het is zeldzaam.