Wat zijn de gevaren van chelatietherapie?

Chelatie komt van nature in het lichaam bij eiwitenzymen hechten aan mineralen, zoals ijzer, voor distributie aan het specifieke gebied van het lichaam waar ze nodig zijn. Chelatietherapie is het verwijderen van schadelijke zware metalen, zoals lood, kwik en arseen, van het lichaam. Het proces gaat met behulp chelating elementen die band met de metalen moleculen en verwijder ze via de bloedbaan door de lever en de nieren.

Ontwikkeling van chelatietherapie

De oorsprong van chelatietherapie zijn waarschijnlijk te vinden in de preventieve behandeling van schadelijke bijwerkingen van gifgas gebruikt in de Eerste Wereldoorlog I. De toename van gevallen van loodvergiftiging in de Tweede Wereldoorlog, als gevolg van het gebruik van loodhoudende verf op de romp van marineschepen, leidde tot de ontwikkeling van een meer specifieke chelaatvormer die zou hechten aan elementen in het lichaam leiden. Beide eerste chelerende processen hadden een negatieve bijwerkingen.

Hedendaagse chelatietherapie

Het gebruik van chelatietherapie algemeen betrekking op het proces van de bloedstroom en metabolische functie. Een aminozuur dat EDTA (ethyleendiaminetetraazijnzuur) wordt vaak gebruikt in chelatietherapie, hetzij intraveneus of oraal toegediend. Sommige studies hebben aangetoond dat EDTA chelatietherapie geschikt voor veel verschillende problemen met de bloedsomloop, waaronder cardiovasculaire en cerebrale complicaties, en atherosclerose kan zijn.

Mogelijke gevaren

Het proces van chelatie in de verwijdering van bepaalde elementen die het lichaam nodig heeft, waaronder zink en calcium. Vervolg chelatietherapie kan in feite ontnemen het lichaam van voldoende hoeveelheden van deze elementen en anderen, wat resulteert in een aantal mogelijke complicaties, waaronder aantasting van het immuunsysteem functies. Andere gevallen gemeld die suggereren een gebrek aan calcium kan leiden tot hartaritmie, nierbeschadiging en een verminderd vermogen voor bloedstolling.

Afwijkende meningen

Volgens de American Heart Association, de resultaten van lopende studies over de voordelen van chelatietherapie voor cardiovasculaire behandeling zijn niet eenduidig. Een multicenter onderzoek werd begonnen in 2002 door componenten van het National Institute of Health om de effecten van chelatie therapieën hartkwaal en arteriële aandoeningen, zoals atherosclerose beoordelen. Momenteel is de bevindingen van deze studie tonen geen overtuigend voordelen van chelatietherapie voor deze omstandigheden.

Andere Bevindingen

Andere studies zijn uitgevoerd dat geen verhoogde voordeel chelatietherapie op het gebruik van traditionele medicijnen die bloedsomloop behandeling pakken weerspiegelen. Angiografie analyse is gebruikt in een doulble-blinde studie chelatietherapie vergelijken met een placebo infusie bij patiënten ervoeren arteriële vernauwing en verstopping. Resultaten van deze studie toonde geen verschil in de bloedsomloop kenmerken tussen de studiegroepen.