Wat zijn de gevaren van blootstelling aan de zon?

De gevaren van blootstelling aan de zon zijn zonnebrand, zonnesteek of huidkanker, in de vorm van melanomen die vorm op de huid en kwaadaardig. De American Cancer Society beveelt iedereen dragen zonnebrandcrème met een zonbeschermingsfactor (SPF) van 15 of hoger. Onderzoeken uw huid regelmatig. Aandacht te besteden aan eventuele veranderingen in de grootte of het uiterlijk van moedervlekken of sproeten. Raadpleeg onmiddellijk uw arts als u donkere vlekken van blootstelling aan de zon die niet vervagen.

Significantie

Blootstelling aan de zon is gevaarlijker tegenwoordig de aarde ozonlaag dunner het wijdverbreide gebruik van CFK's (chloorfluorkoolstoffen) die "punch" gaten in de ozonlaag, waardoor meer branden ultraviolette stralen (UVA) te voeren. Zonnefilters die beschermen tegen UVA-en UVB worden aanbevolen.

Identificatie

Zonnebrand wordt beschouwd zon vergiftiging wanneer de huid wordt rood en kan blazen of zelfs blister en later pijnlijk loslaten. Raadpleeg uw arts voor elke serieuze zonnebrand. Zonnesteek kan van overmatige blootstelling aan de zon en niet water drinken gedurende de dag. Ga naar een meldkamer als u een plotselinge koorts, gevolgd door koude rillingen, hoofdpijn of braken. Huidkanker kan optreden van herhaalde blootstelling aan de zon zonder voldoende bescherming tegen UVA-stralen.

Functies

Huidkanker treft 1 miljoen mensen per jaar in de Verenigde Staten. Terwijl in veel landen, is het niet een teken van gezondheid te zijn gebruinde huid, in de Verenigde Staten, een zomerse kleur is nog steeds een kenmerk van jeugd en schoonheid. Huidkanker in de vorm van melanomen moeten worden gescreend door een arts. Onbehandeld, kan huidkanker verspreiden naar de interne organen en fataal.

Waarschuwing

Zonnen zonder het dragen van zonnebrandcrème of beschermende kleding kan leiden tot ernstige zonnebrand, zonnesteek of huidkanker. Mensen die een lichte huid of minstens een slechte verbranding door de zon hebben gehad, lopen een groter risico op huidkanker.

Preventie / Oplossing

Voorkomen dat buiten in de zon 10:00-02:00, wanneer de zon op zijn helderst. Als je buiten moet zijn, dragen zonnebrandcrème, een zonnehoed, zonnebril en geschikte kleding. Blijven gehydrateerd en doen producten zoals baby-olie niet gebruiken om een ​​snel kleurtje te krijgen.

Misvattingen

Het is een misvatting om te denken dat je zonnecrème alleen nodig tijdens de lente en de zomer. Zonnescherm moet dagelijks worden aangebracht op de huid. UVA-stralen dringen tijdens bewolkte dagen.