Wat zijn de gevaren van blootstelling aan Black Lights?

Wat zijn de gevaren van blootstelling aan Black Lights?

Blacklight zijn ultraviolet licht, en in kleine hoeveelheden ultraviolette (UV) straling helpt vitamine D productie en nuttig beschouwd. In grotere hoeveelheden kan UV-stralen schadelijk voor de gezondheid zijn, die is gekoppeld aan aandoeningen zoals kanker en oogproblemen. Blootstelling aan zwarte licht moet indien mogelijk worden beperkt ogen, huid en het immuunsysteem te voorkomen.

Huid problemen

Ultraviolet licht beschadigt de huid epidermis. Deze schade kan leiden tot het begin stadia van kanker, aldus de Skin Cancer Foundation. Ultraviolet licht wordt vaak gebruikt in zonnebanken, en veel mensen misschien niet weten dat het licht geworpen door een zwart licht is hetzelfde type licht. Het beperken van blootstelling van de huid aan ultraviolet licht wordt aanbevolen om het verhoogde risico op huidkanker te voorkomen. Blootstelling aan zwarte lichten en ultraviolet licht kan ook de huid onvolkomenheden, zoals rimpels en vroegtijdige tekenen van veroudering veroorzaken.

Oogproblemen

Langdurige blootstelling aan zwarte lichten kunnen blijvende oogschade veroorzaken. In het bijzonder wordt ultraviolet licht geassocieerd met de ontwikkeling van cataract door schade aan het oogoppervlak. Schade aan de achterkant van het oog kan retinale problemen zoals vergrijzing retinale en maculaire degeneratie, een aandoening die leidt tot verloren gezichtsvermogen in het midden van het gezichtsveld veroorzaken. Blootstelling aan UV-stralen kan kanker van de oogleden en pterygium, een goedaardige groei aan het oog.

Immuun Issues

Effecten ultraviolet licht's zijn niet beperkt tot de huid en de ogen van het lichaam. Blootstelling aan ultraviolet licht in blacklight kan onderdrukking van het immuunsysteem veroorzaken. De World Health Organization (WHO) waarschuwt voor het mogelijke verband tussen het immuunsysteem en UV-blootstelling. Als UV-stralen worden geabsorbeerd door de huid, cellulaire onbalans optreedt. Deze onbalans gooit uit functie van het immuunsysteem op cellulair niveau.