Wat zijn de gevaren van blootstelling aan asbest?

De gevaren van asbest zijn erkend voor eeuwen, mogelijk al in de Romeinse tijd toen het werd gemeld dat de slaven die met asbest werkten waren altijd ziek of stierven jong. Vandaag, hoewel we meer bewust van de gevaren van asbest, blootstelling gebeurt nog in bepaalde industrieën of in residentiële of commerciële gebieden die niet goed zijn omgebouwd. Asbest kan ernstige gezondheidsrisico's en de zorg veroorzaken moeten worden genomen om de blootstelling aan asbest te voorkomen.

Blootstelling

Asbest kan worden gevonden in oude gebouwen die niet zijn omgebouwd en in de auto remmen uit landen die geen asbest niet verbieden geïmporteerd. Hoewel het asbest verboden en gemandateerd waarschuwingen in de Verenigde Staten het risico van blootstelling aan asbest zijn gedaald, de blootstelling nog steeds optreedt. Een specifiek recente incident was de instorting van het World Trade Center op 11 september, werden 2001. Veel mensen die betrokken zijn bij redding, herstel of sanering inspanningen blootgesteld aan asbest en zijn begonnen met asbestgerelateerde ziekten te ontwikkelen.

Gevaren

Er zijn 3 grote gezondheidsproblemen in verband met blootstelling aan asbest. Deze drie gezondheidsproblemen zijn asbestose, mesothelioom (een vorm van kanker die specifiek verband houden met blootstelling aan asbest) en longkanker. In tegenstelling tot een populaire mythe, heeft de blootstelling niet leiden tot onmiddellijke gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn of spierpijn. Asbest gerelateerde ziekten kan na de eerste blootstelling jaren ontwikkelen.

Asbestose

Asbestose is een longaandoening die mensen die asbestvezels inademen beïnvloedt. Omdat asbestvezels zijn dun, microscopisch kleine vezels, ze zijn meestal niet gefilterd door de neus wanneer mensen adem en zijn dus in staat om door te dringen en te dienen in de longen. Eenmaal in de longen, kan de asbestvezels fibrose (littekenvorming) die kunnen leiden tot tumoren en de ontwikkeling van longkanker of mesothelioom indien onbehandeld veroorzaken.

Symptomen van absbestosis kan tussen 10 en 40 jaar te ontwikkelen na blootstelling aan asbestvezels. Symptomen zijn onder meer moeite met ademhalen, kortademigheid (aanvankelijk na inspanning, maar, zoals de ziekte zich ontwikkelt, op andere momenten ook) een aanhoudende droge hoest, pijn of benauwdheid en verlies van eetlust borst. In de late stadia van de ziekte, kunnen patiënten ook ervaren kromming van de nagels en verdikking van de vingers.

Asbestose kan worden gediagnosticeerd door de borst x-stralen, CT-scans of MRI's, maar een open long biopsie kan het nodig zijn om een ​​nauwkeurige diagnose te stellen. Dit houdt het schrapen van longweefsel tijdens chirurgie te testen asbestose of mesothelioom.

Er is geen remedie voor asbestose.

Mesothelioom

Mesothelioom verwijst naar kanker veroorzaakt door het inademen van asbestvezels. De kanker lodges in de mesothelium, de beschermende membraan dat de longen (en andere lichaamsdelen ook) dekt. Mesothelioom kan tussen 20 en 50 jaar te ontwikkelen, hoewel deze blootgesteld aan asbest op 11 september begonnen mesothelioom, wat suggereert dat het inademen van hoge concentraties asbestvezels kan de kanker veel sneller ontwikkelen ontwikkelen.

Mesothelioom ademen moeilijk maakt, en patiënten moeten krijgen zuurstof om te ademen. Vaak kunnen patiënten ook last van een hoest, pijn op de borst, rugpijn, koorts, en moeite met slapen. Omdat mesothelioom heeft ook invloed op de maag, kunnen patiënten ook ervaring braken, misselijkheid of verlies van eetlust.

Ongeveer 2.000 tot 3.000 patiënten zijn gediagnosticeerd met mesothelioom per jaar. Er is geen remedie voor mesothelioom, hoewel sommige patiënten geopereerd, inclusief het verwijderen van de geïnfecteerde longen of chemotherapie te breiden of te verbeteren van de kwaliteit van het leven. Omdat mesothelioom is over het algemeen niet gediagnosticeerd tot de kanker is gevorderd, metastase is gemeenschappelijk.

Longkanker

Blootstelling aan asbest kan ook leiden tot longkanker. Het is gemeld dat ongeveer 3.400 tot 8.500 gevallen van longkanker wordt veroorzaakt door blootstelling aan asbest per jaar. Eén van de 7 patiënten die zijn gediagnosticeerd met asbestose zal uiteindelijk worden gediagnosticeerd met longkanker als de ziekte vordert. Zoals mesothelioma, kan er een lange periode van blootstelling aan asbest en de ontwikkeling van kanker.