Wat zijn de gevaren van ADHD medicatie?

Wat zijn de gevaren van ADHD medicatie?

ADHD is een neurobiologische stoornis volgens de organisatie van kinderen en volwassenen met Attention Deficit / Hyperactivity Disorder (CHADD). Medicijnen gebruikt voor de behandeling van ADHD zijn over het algemeen stimulerende middelen. Niet iedereen met de diagnose ADHD zal het innemen van medicijnen, maar degenen die wel kiezen voor medicatie moeten zich bewust zijn van de mogelijke gevaren.

Stimulerende middelen

De belangrijkste stimulerende middelen gebruikt voor de behandeling van ADHD zijn Ritalin (methylfenidaat), Adderall (dextro-amfetamine) en Dexedrine (dextroamphetamine). De Mayo Clinic website geeft aan dat het mechanisme dat stimulantia succesvol maakt in de behandeling van ADHD is nog onbekend. Echter, ze soms drastisch verbeteren van de focus van de mensen die lijden aan ADHD.

Niet-stimulerende medicatie

Strattera (atomoxetine) is een alternatieve medicatie die meestal wordt gegeven aan kinderen die stimulerende middelen zonder succes of die leed ernstige bijwerkingen van de stimulerende middelen hebben geprobeerd, volgens de Mayo Clinic. Als een extra effect, atomoxetine kan ook lager angst.

Side Effects

De Mayo Clinic meldt dat vaak voorkomende bijwerkingen van stimulerende middelen omvatten verminderde eetlust, slaapproblemen en sterke ontwenningsverschijnselen. Zelden voorkomende bijwerkingen van stimulerende middelen bestaan ​​uit tics en langzame groei. Bijwerkingen van atomoxetine zijn opgenomen, zoals misselijkheid, verminderde eetlust en slaperigheid. Zeldzame bijwerkingen van atomoxetine omvatten leverproblemen en een verhoogde mate van suïcidale gedachten.

Meest gevaarlijke bijwerkingen

Medicatie genomen voor ADHD hebben een aantal zeer ernstige en gevaarlijke, zij het zeldzame, bijwerkingen. Verontrustende hart-gerelateerde problemen zijn gemeld, zoals een hartaanval, beroerte en plotselinge dood. Volgens een pamflet opgesteld door de American Academy of Child and Adolescent Psychiatry en de American Psychiatric Association, de FDA ontvangen meldingen van psychose, hallucinaties en agressie bij mensen die ADHD medicatie. Een FDA onderzoek toonde ook een verhoogd risico op ongegronde paranoia, auditieve hallucinaties en manische stemmingswisselingen. Niet-stimulerende atomoxetine is in verband gebracht met een verhoogde kans op zelfmoordgedachten en ernstige leverproblemen.

Overwegingen

ADHD-patiënten met andere reeds bestaande aandoeningen geestelijke gezondheid of een geschiedenis van drugsgebruik moeten nauwgezet worden nageleefd bij het nemen van ADHD medicatie omdat ze hebben aangetoond dat deze aandoeningen verergeren. Health Canada, de Canadese equivalent van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), trok Adderall uit de schappen in juni 2005n vermelding van de link naar de plotselinge dood bij kinderen die de aanbevolen doses. In juni 2009 heeft de FDA een veiligheidscommunicatie adviseren het publiek van haar lopende herziening van stimulerende middelen voor de behandeling van kinderen met ADHD. De verklaring FDA informeert het publiek dat er een verband tussen plotselinge hartdood en kinderen die stimulerende medicatie voor ADHD kunnen zijn.